nieuws

Brood- en Banketbakkerij J. Blom met Alpe d’HuZes-actie op SBS6

Mensenwerk

Brood- en Banketbakkerij J. Blom met Alpe d’HuZes-actie op SBS6
Erik Blom (l.) van Brood- en Banketbakkerij J. Blom in Zwammerdam overhandigt een banketcijfer 6 aan Paul Renirie van de Stichting Alphen d'HuZes. Foto: Stichting Alphen d'HuZes

SBS6-actualiteitenprogramma Hart van Nederland heeft aandacht besteed aan een sinterklaasactie van deelnemers aan Alpe d’HuZes 2016 uit Alphen aan den Rijn in samenwerking met Brood- en Banketbakkerij J. Blom. Ten bate van het goede doel vervaardigt de bakkerij in het nabijgelegen Zwammerdam banketcijfers 6 in plaats van banketletters S.

Vanuit de Stichting Alphen d’HuZes nemen donderdag 2 juni 2016 vooralsnog 52 deelnemers uit Alphen aan den Rijn voor de twee keer als team deel aan de elfde editie van Alpe d’HuZes. ‘Fietsend, hardlopend of wandelend beklimmen zij maximaal zes keer de beroemde Alpe d’Huez voor iemand die aan kanker lijdt of overleden is’, aldus de stichting op haar website.

Meer dan 500 exemplaren

Tijdens de tiende editie in 2015 wisten 53 deelnemers uit Alphen aan den Rijn ongeveer €145.000 bijeen te brengen. Dit jaar houdt de Stichting Alphen d’HuZes een sinterklaasactie in samenwerking met Brood- en Banketbakkerij J. Blom. Wie de deelnemers en het goede doel een warm hart toedraagt, bestelt hierbij een roomboterbanketcijfer 6. Van dat banketcijfer, die worden gemaakt door de bakkerij in Zwammerdam, zijn in één week al meer dan 500 exemplaren besteld. De roomboterbanketcijfers worden voor €10 per stuk verkocht, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan Alpe d’HuZes.

Reportage

Voor Hart van Nederland nam SBS een kijkje bij Brood- en Banketbakkerij J. Blom. In de reportage vertellen Léonie en Erik Blom over hun medewerker Sjaak, die jarenlang brood en banket bij vaste klanten bezorgde, maar nu aan een ongeneeslijke vorm van kanker lijdt: ‘Hij is een heel goede jongen en we missen hem verschrikkelijk.’ De echtgenote van Sjaak, Jolanda Pot, helpt net als andere vrijwilligers van de Stichting Alphen d’HuZes mee bij de productie van de banketcijfers. Zij geeft aan dat haar man, die in de ‘laatste levensfase’ is, ‘geniet van de actie’: ‘Hij zei ‘Wow! Dat dit nog mag gebeuren.”

Reageer op dit artikel