nieuws

Bakkerij Koenen uitgeroepen tot Top Bakker 2015

Mensenwerk

In aanwezigheid van zo’n honderd collega-bakkers en medewerkers is Bakkerij Koenen uit Westervoort donderdag 12 november winnaar van de interne bakkerscompetitie bij Top Bakkers geworden. Traditiegetrouw werd dé Top Bakker op de jaarvergadering bekendgemaakt. Wim Doedens, directeur van Top Bakkers, reikte de beker met veel lof en trots uit aan Paul Koenen.

Bakkerij Koenen uitgeroepen tot Top Bakker 2015
Wim Doedens, Nico Colenbrander, Paul Koenen, Nicolette Koenen en Mirjam Koenen (v.l.n.r.). Foto: Top Bakkers

Met een score van 130,5 mag Bakkerij Koenen zich de komende tijd ‘de Top Bakker van het jaar’ noemen. Een score die traditiegetrouw is opgebouwd uit 10 hoofdcategorieën waaronder productkeuringen vanuit het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) op gebied van productkwaliteit, microbiologie, drogestof, en zoutgehalte.

Uitstraling

Daarnaast beoordelen de accountmanagers van Top Bakkers jaarlijks de uitstraling van de bakkerij bij alle aangesloten bedrijven en spelen wettelijke criteria op gebied van etikettering een belangrijke rol. ‘Ook kijken we naar de organisatiegraad van de bakkerij, waaronder elektronische facturatie en de behaalde certificaten op gebied van hygiëne en voedselveiligheid’, aldus Nico Colenbrander, kwaliteitsmanager van Top Bakkers. Last but not least leverde het behalen van een FSSC 22000-certificaat (voedselveiligheid) bakkerij Koenen extra punten op.

Bakkerij Koenen

Paul Koenen van Bakkerij Koenen uit Westervoort was blij verrast toen hij hoorde dat zijn bakkerij de Top Bakker van het jaar is geworden. ‘De afgelopen jaren hebben we met zijn allen hard geknokt en dit is mede waar we het voor doen. Het is tevens een mooie opsteker voor ons familiebedrijf’, aldus Paul Koenen.

Broer Ton

Koenen, die in 1992 samen met zijn broer Ton de bakkerij van zijn oom overnam, verloor zijn broer Ton in 2010. Het geheel onverwachts overlijden is een enorme klap geweest voor de hele familie Koenen en de bakkerij. Het zijn zware jaren geweest. Gelukkig is de toekomst alweer verzekerd en is inmiddels de zesde generatie werkzaam in het bedrijf met Bas en Arjan, de oudste zonen van Paul en Ton.

‘Bakkerij Koenen staat voor warmte, vakmanschap, professionaliteit en service. Daarnaast heeft Bakkerij Koenen een grote passie voor hun eigen streekproducten’, aldus Top Bakkers.

Idealen

Bakkerij Koenen is ‘een geweldig voorbeeld van en voor Top Bakkers. Inspirerende en bevlogen ondernemers die werken vanuit hun idealen. Ondernemers bij wie al generaties lang vakmanschap de basis vormt voor de smaak en beleving van brood. Daarbij gebruikmakend van de beste ingrediënten en rekeninghoudend met mens, milieu en omgeving.’

Brood op de plank

Bij Top Bakkers aangesloten bakkers zorgen al bijna dertig jaar voor ‘brood op de plank’. ‘Door het samenbrengen van het ambachtelijke bakkersvak en professionaliteit is Top Bakkers volop in beweging en staan onze bakkers niet stil. Wat bindt is de passie voor (h)eerlijke, ambachtelijke producten. ‘Samen genieten van het lekkerste brood en banket. Dat maakt de weg vrij voor een sportieve strijd tussen onze bakkers om de titel ‘Top Bakker van het Jaar’. Deze gaan ze dan ook niet uit de weg, want iedereen wil die felbegeerde titel’, aldus de organisatie.

Reageer op dit artikel