nieuws

Krachtpatser Renée Looman genomineerd voor Viva400-award

Mensenwerk

Renée Looman is in de race voor een Viva400-award. De eigenares van Bakkerij In de bakkerij in het Zeeuwse Goes is één van de 75 genomineerden in de categorie Krachtpatsers.

Krachtpatser Renée Looman genomineerd voor Viva400-award
Renée Looman. Foto: In de bakkerij

‘In de categorie Krachtpatsers vind je vrouwen met het wow-effect, de echt stoere beroepen. Het zijn landbeschermers, helden en adrenalinejunkies. Ze blinken uit in sport, zijn prestatiegericht. In deze categorie vind je uitgezonden militairen, ebola-bestrijders en mensenrechtsadvocaten. Ze zijn duiken zonder persluchtflessen naar grote dieptes of zijn verantwoordelijk voor het munitiepark in Mali’, aldus de organisatie van de verkiezing, waarvoor ‘400 koplopers die dit jaar het verschil hebben gemaakt binnen hun vakgebied’ zijn genomineerd.

Powervrouw

Genomineerd voor de verschillende Viva400-awards zijn ‘powervrouwen die het afgelopen jaar in de spotlights stonden doordat ze een prijs wonnen, een gat in de markt ontdekten, hun hoofd boven het maaiveld uit durfden te steken en in elk geval allemaal hun dromen najaagden’. Publiekstijschrift Viva, dat de verkiezing heeft georganiseerd, doet niet aan een ranking: ‘Want hoe kun je nu een wetenschapper vergelijken met een topsporter? Maar we maakten wel vier categorieën – Creatieven, Knappe koppen, Krachtpatsers en Wereldverbeteraars – en roepen per categorie één winnaar uit tijdens het Viva400-event op 17 november op een feestelijke locatie in Amsterdam.’

In de bakkerij

‘Renée Looman (23) uit Goes stuurt een team van vier bakkers en vijftien medewerkers aan. Haar bakkersconcept In de bakkerij is een winkel ín een bakkerij. De broden hebben vier basisingrediënten: meel, water, zout en zuurdesem, en soms nog een paar geheime ingrediënten voor een speciale smaak. Renées bakkerij is nu een jaar open en draait al een omzet van meer dan €500.000 op jaarbasis’, aldus de organisatie. In de categorie Krachtpatsers is onder anderen ook atlete Dafne Schippers, winnaar van een zilveren en een gouden WK-medaille op respectievelijk de 100 en 200 meter sprint, genomineerd.

Stemmen

Collega-bakkers die Renée Looman de Viva400-award in de categorie Krachtpatsers gunnen, kunnen hun stem uitbrengen via de website van de verkiezing. Stemmen kan met een Facebook- of een Twitter-account of een e-mailadres. Stemmers bepalen mede de publieksfavorieten. Zij mogen binnen elke categorie één stem uitbrengen. Een vakjury buigt zich vervolgens over de shortlist en op 17 november, tijdens het Viva400-event, worden per categorie de winnaressen bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel