nieuws

Finalist Ramon Huigsloot naast erepodium World Chocolate Masters

Mensenwerk

Ramon Huigsloot is er helaas niet in geslaagd een plaats op het erepodium te behalen tijdens de World Chocolate Masters. De Nederlander was er tijdens de Salon du Chocolat in Parijs, waar de wedstrijd plaatsvond, nog wél knap in geslaagd één van de tien finaleplaatsen te bemachtigen.

Finalist Ramon Huigsloot naast erepodium World Chocolate Masters
Ramon Huigsloot in actie tijdens de Salon du Chocolat in Parijs. Foto: World Chocolate Masters

De wedstrijd werd gewonnen door Vincent Vallée uit Frankijk. De World Chocolate Masters, ook wel ‘Wereldkampioenschap chocolade maken’ genoemd, is de meest veeleisende wedstrijd voor chocoladeprofessionals in de wereld. De Fransman krijgt, naast een exclusieve reis naar een cacaoplantage, ook de kans om zijn winnende chocoladecreaties aan te bieden in het wereldberoemde Londense warenhuis Harrods. De zilveren en bronzen medaille gingen naar respectievelijk Hisashi Onobayashi uit Japan en Marijn Coertjens uit België. Diego Lozan uit Brazilië legde beslag op de Social Media Award: zijn chocoladekunstwerk kreeg de meeste stemmen van het publiek. Ramon Huigsloot, de Nederlandse kandidaat, zat bij de laatste tien finalisten, maar viel buiten de top drie.

Hoger niveau

‘Tijdens de wedstrijd heeft Vincent Vallée innovatie en creativiteit naar een hoger niveau getild’, zegt Jean-Michel Perruchon, jury-president van de wedstrijd. ‘Zijn titel als World Chocolate Master is een bekroning voor ambachtsniveau, de kennis en de visie die hij tijdens de competitie getoond heeft.’

Valentijncollectie

De wedstrijdcreaties van Vincent Vallée gaan bij Harrods deel uitmaken van de speciale Valentijncollectie die vanaf 1 februari aan het publiek van het warenhuis in de Engelse hoofdstad wordt gepresenteerd. Daarnaast ontvangt hij ook een cheque van €5000 en keukentoestellen van KitchenAid ter waarde van nog eens €5000.

My Or Noir-trofee

Tijdens de ceremonie deelde een afzonderlijke jury ook de My Or Noir-trofee uit. Dat is een speciale prijs voor de chef die de beste chocoladesmaken heeft gecreëerd in het Or Noir-lab van Cacao Barry. Andrey Kanakin uit Rusland mocht de felbegeerde prijs en 500 kilo van zijn eigengemaakte chocolade mee naar huis nemen.

Reageer op dit artikel