nieuws

Bakkerij de Boer maakt Beste Fryske Oranjekoeke 2015

Mensenwerk

Bakkerij de Boer uit Wergea heeft tijdens de wedstrijd om de ‘Beste Fryske Oranjekoeke’ op woensdag 28 oktober in Steenwijk de eerste prijs gewonnen.

Bakkerij de Boer maakt Beste Fryske Oranjekoeke 2015
De winnaars van de wedstrijd om de Beste Fryske Oranjekoeke ontvangen hun prijs uit handen van René Koops van Polak. V.l.n.r. Echte Bakker M. Boonstra (Akkrum), Bakkerij de Boer (Wergea) en Bakkerij Boonstra (De Knipe). Foto: NBOV

De wedstrijd om de beste Oranjekoek vond plaats tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Friesland, die werd gehouden bij Koninklijke Specerijenmaalderij Polak in Steenwijk. De Boer kreeg zijn prijs uitgereikt door juryvoorzitter Hanno Spanninga, die namens de jury liet weten dat de decoratie van de oranjekoek erg in smaak viel bij alle juryleden.

Creatieve link naar actualiteit

De oranjekoek uit Wergea werd beoordeeld met het cijfer 7,69. Op de tweede plaats eindigde Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum met een gemiddelde van 7,62. Bakkerij Boonstra uit De Knipe werd derde met het cijfer 7,52. Bakkerij de Boer leverde haar bekende ‘derby-oranjekoek’ in tijdens de keuring. De koek is versierd met een vlaggetjes, de clublogo’s van SC Heerenveen en SC Cambuur én zelfs de foto’s van de trainers ontbreken niet. De jury was erg gecharmeerd van deze creatieve link naar de actualiteit.

Innovatieprijs

Deelnemers aan de najaarsbijeenkomst maakten tevens kans op de Innovatieprijs. Het regiobestuur riep de deelnemers op hun meest innovatieve product met speculaaskruiden mee te nemen. De jury heeft de ingeleverde producten gekeurd op creativiteit, smaak en of het product vernieuwend is. Koninklijke Specerijenmaalderij Polak stelde een speciale Polak-bokaal beschikbaar. Als winnaar van de Innovatieprijs kwam Echte Bakker Posthuma uit Wommels uit de bus. Hun nougat met speculaaskruiden was op het eerste oog geen winnaar, maar de jury was overtuigd na de eerste hap. Spanninga: ‘Het is écht heel erg lekker, de speculaaskruiden zijn duidelijk te herkennen.’

Reageer op dit artikel