nieuws

Cakewedstrijd Kempisch Bakkerijmuseum

Mensenwerk

Het Kempisch Bakkerijmuseum Luyksgestel organiseert op dinsdag 21 en woensdag 22 oktober een boerencakewedstrijd.

Cakewedstrijd Kempisch Bakkerijmuseum

Men kan de cake inleveren op dinsdag 21 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur of op woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Omstreeks 12.00 uur gaan de keurmeesters, ondersteund door een consumentenjury de cakes proeven en keuren. Om 16.00 uur is de uitslag van de cakes in het bakkerijmuseum. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze wedstrijd. De winnaar wint een leuke prijs en de titel ‘De lekkerste boerencakebakker van de Kempen’.

Wat is boerencake?

“Cake is een eenvoudige koeksoort”, aldus Sandra van Gerwen van het museum. “Hoewel het woord ‘cake’ in Engelstalige landen een verzamelnaam voor ‘gebak’ of ‘taart’ is, kennen we in Nederland en België slechts één type onder deze naam:  een boerencake. Cake heeft een eenvoudig basisrecept en is daarom een van de meest bereide recepten in Nederlandse en Belgische huishoudens. Boerencake heeft zijn naam gekregen omdat de traktatie veel ingrediënten van de boerderij bevat (bloem, eieren, boter en melk. Cake uit een rechthoekige vorm wordt het vaakst bereid. Men mag aan een boerencake allerlei garnituur toevoegen zoals krenten, rozijnen, boerenjongens, noten, appels etcetera.”

Kijk voor meer informatie op www.bakkerij-museum.nl.

Reageer op dit artikel