nieuws

Aanmoedigingsprijs voor Kempisch Bakkerijmuseum

Mensenwerk

Het Kempisch Bakkerijmuseum in Luyksgestel heeft vrijdag 10 oktober in Bladel de aanmoedigingsprijs van de Stichting Kiemkracht gekregen. Aan deze prijs voor personen en instellingen die op bijzondere wijze bijdragen aan de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen, is een bedrag van €1000 verbonden.

Aanmoedigingsprijs voor Kempisch Bakkerijmuseum
Een vertegenwoordiger van het Kempisch Bakkerijmuseum neemt de cheque ter waarde van €1000 in ontvangst van een vertegenwoordiger van de Stichting Kiemkracht. Foto: Kempisch Bakkerijmuseum

De Zilveren Rank, een zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank, en een bedrag van €5000 werd door Stichting Kiemkracht toegekend aan een project voor hulpverlening aan jongeren, één van de andere zeventien inzendingen uit de gehele Brabantse streek.

De Kempische Molenmuis

De bestuursleden van Stichting Kiemkracht besloten, net als bij de twee eerdere edities van de Zilveren Rank, naast de hoofdprijs ook een aanmoedigingsprijs toe te kennen. Het Kempisch Bakkerijmuseum kreeg deze prijs met het lespakket De Kempische Molenmuis voor kinderen van de basisschoolgroepen 1 tot en met 4.

Erfgoed en taalontwikkeling

Het lespakket is een lesprogramma waarin erfgoed en taalontwikkeling hand in hand gaan. Het project bestaat uit een speciaal ontwikkelde lesmand waarin een werkboekje met docenthandleiding en verschillende potjes met bakkersgrondstoffen zitten. De leerkracht gaat aan de slag met dit lespakket en het project wordt afgesloten in het bakkerijmuseum en molen De Grenswachter. Het bakken van een gezond broodje en de dag beginnen met een gezond ontbijt komen terug in het museum. Als rode draad loopt de Kempische molenmuis door het hele project.

Reageer op dit artikel