fotoreportage

Masterclass patisserie door Jérôme Chaucesse in beeld

Mensenwerk

Meesterpatissier Jérôme Chaucesse heeft onlangs een masterclass luxe patisserie gegeven op het VABA St-Aubertuscentrum in België. De sessie vond plaats in bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Masterclass patisserie door Jérôme Chaucesse in beeld
Beeld: Ter Groene Poorte

Meesterpatissier Jérôme Chaucesse creëerde tijdens de masterclass creaties die rationeel te maken zijn en niettemin een opmerkelijke finesse kennen, zo laat organisator VABA St-Aubertuscentrum weten. Chaucesse maakte speelse en verrassende, onverwachte herinterpretaties van klassiekers.

‘We mochten 120 genodigden ontvangen bij deze presentatie van luxe banket in al zijn vormen. De gast-demonstrateur gaf alle geheimen prijs van zijn recepten en nieuwe trends bij afwerkingen’, zegt de organisator. ‘Ook een vijftal leerlingen van bakkerijschool Ter Groene Poorte mochten drie dagen aan zijn zijde staan en hebben hiermee een korte maar zeer leerrijke stage achter de rug.’

Meesterpatissier Jérôme Chaucesse
Foto: VABA

Staat van dienst

De meesterpatissier was 5 jaar chef-patissier in drie-sterrenhotel Les Près d’Eugènie en 14 jaar patissier-confiseur-chef patissier bij l’Hotel de Crillon in Parijs. Sinds vijf jaar is hij M.O.F. (Meilleur Ouvrier De France), de hoogste eer die een patissier kan halen. Chaucesse werkt inmiddels als freelance consultant patisserie.

Lees ook: ‘Klassieke producten in een nieuwe jas steken’

Foto's

Reageer op dit artikel