blog

Mooiste vak ter wereld

Mensenwerk

Mooiste vak ter wereld

Het bakkersvak is het mooiste vak ter wereld. Brood is lekker, stilt de trek en alleen al de geur van versgebakken brood kan mensen gelukkig maken. Maar het imago van onze branche ligt mede door de invloed van (social) media steeds vaker onder een vergrootglas. Zowel de industriële als de ambachtelijke bakker wordt met een kritische blik gevolgd door de consument. Voor mij is dit een belangrijke reden om te kijken waar we elkaar kunnen versterken en op welke manier we van elkaar kunnen leren. Zo kunnen we gezamenlijk bouwen aan een mooie toekomst voor ons vak.

Vanaf dit nummer neem ik op deze plek de pen over van mijn gewaardeerde collega Richard de Boer. Wat u van mij mag verwachten? Mijn observaties over ontwikkelingen in de branche, aansporingen om toch vooral méér samen te werken, en verder bericht ik over alles wat me opvalt in ons vak.

In mijn loopbaan heb ik zowel de ambachtelijke als de industriële kant van onze branche leren kennen. Als bakkerszoon groeide ik op tussen de deegkuipen in de bakkerij van mijn ouders. Dat ik de opleiding ging doen en vervolgens als bakker aan de slag ging, was een logische stap. Inmiddels werk ik – met een klein uitstapje naar Bakker Bart – alweer 30 jaar bij Sonneveld. Eerst als proefbakker, later in de enzymtechnologie. Vervolgens richtte ik de Technical Service Group op, waarna ik in een commerciële functie terechtkwam. Sinds 7 jaar ben ik commercieel directeur Nederland van Sonneveld.

In mijn vrije tijd sport ik graag: waterskiën of mountainbiken met een van mijn vier zoons. Of een rondje hardlopen na het werk, om het brein weer scherp te krijgen. Even rustig nadenken over onze branche, de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen en hoe daarmee om te gaan. Want het bakkersvak, dat is nog steeds het mooiste vak ter wereld.

Reageer op dit artikel