blog

Het was een fantastische tijd!

Mensenwerk

Het was een fantastische tijd!

‘Ben je gek geworden?’ Deze reactie kreeg ik van enkele personen op mijn beslissing een nieuwe functie te gaan uitoefenen. Van marketing in Nederland naar export in het Midden-Oosten.

‘Je hebt toch helemaal geen exportervaring? En waarom zo’n vreemde regio?’ Tegelijk kreeg ik ook veel positieve reacties: ‘Gaaf dat je het doet’, ‘Sterk dat je aan iets nieuws begint’, ‘Goed dat je zo’n stap durft te nemen.’ Dit sluit exact aan bij mijn eigen gevoel. Soms is het gewoon tijd om iets nieuws te beginnen. Om je horizon te verbreden. En vooral om uit je comfortzone te stappen. Afscheid nemen van het bekende en een stap te zetten in het onbekende.

Het betekent uiteraard wel dat ik opnieuw moet beginnen. Nieuwe kennis en nieuwe vaardigheden vergaren. Fouten maken, vallen en vooral weer opstaan. En veel nieuwe dingen ontdekken. Vooralsnog is het een prettige ontdekkingsreis. En het Midden-Oosten? Velen denken dan meteen aan het 8 uur journaal. Maar het is een bruisende multiculturele regio, groter dan West-Europa. Ook hier zijn veel bevlogen ondernemers die graag goede spullen willen maken en verkopen. De bakkerijsector is er volop in ontwikkeling.

Eén ding zal ik zeker missen. De Nederlandse bakkers. Die gepassioneerde hardwerkende mensen, die er dagelijks voor zorgen dat Nederland kan genieten van een kakelverse boterham. Ondernemers die open staan voor advies en nieuwe ideeën. De gedrevenheid, het enthousiasme en de persoonlijke benadering. Mijn bakker is de enige winkel waar ik met de voornaam word begroet.

Na 15 mooie jaren ga ik me focussen op het versterken van de bakkerij in andere landen. Maar ondertussen zal ik nog regelmatig een Hollandse bakkerswinkel bezoeken. Voor lekker brood en gebak, maar vooral ook voor de oer-Hollandse gezelligheid. Iedereen bedankt voor de prettige samenwerking. Het was een fantastische tijd!

Reageer op dit artikel