blog

Pak die kans!

Mensenwerk

Pak die kans!

‘Pak’, zeg ik, ‘je moet weer eens wat op Facebook zetten.’ ‘Ja’, zegt mijn pa, ‘maar nu even niet. Ik heb het druk.’ Deze scène kan zich op ieder willekeurig moment in de week afspelen. Feit is dat mijn vader als ondernemer elke dag weer een paar uurtjes tekortkomt.

Tel daarbij op dat het schrijven van een pakkend tekstje voor Facebook de nodige tijd, inspiratie en dus energie kost. Het resultaat? Helaas, aan het einde van de dag nog steeds een lege Facebookpagina.

Deze gang van zaken zorgt ervoor dat ik me thuis Chef Facebook mag noemen, een rol die ik uiterst serieus neem. Ik stel mijzelf de vraag: wat plaatsen bakkers en andere foodondernemers op hun Facebook? Ik kruip achter mijn laptop en bezoek zomaar wat pagina’s.

Zo kom ik erachter dat de kaasboer bij mij om de hoek vorige week jarig was. Moet ik die beste man toch eens gaan feliciteren, denk ik. En mijn kaas is trouwens ook bijna op. De ‘vind-ik-leuk’  knop is snel gevonden en voilà, het bericht dat de kaasboer vorige week jarig was, is nu ook te vinden voor al mijn vrienden. En die bedenken zich nu wellicht ook dat hun kaas bijna op is. Wat denkt u? Was het grapje van de kaasboer om te melden dat hij jarig was? Of was het een doordachte actie om even contact te maken met zijn volgers? Ik denk het laatste.

Het is niet het enige wat ik in mijn zoektocht tegenkom. Ik heb bakkers gezien die heel actief zijn op hun pagina, maar ook bakkers die nog nooit een bericht hebben geplaatst. Begrijpelijk, maar ‘vind-ik-niet-leuk’.

Facebook biedt een mooie kans om de consument kennis te laten maken met zowel de onderneming als de personen erachter. En paps, je zegt het zelf, je hebt het druk. Je hebt geen tijd om al je vrienden persoonlijk te vertellen over die heerlijke tompoucen. Wat is er dan gemakkelijker om hen te prikkelen een bericht te liken en zo reclame voor je te maken?

Dus bakkers anno 2015, ik roep u allen op! Pak de kans die Facebook u biedt. Zorg voor een mooie, goedgevulde pagina. Hebt u geen tijd? Ik help u graag. Neem een kijkje op mijn Facebook. Dat ‘vind-ik-dan-weer-leuk’.

Reageer op dit artikel