blog

Vol trots bij de beste bakker

Mensenwerk

Vol trots bij de beste bakker

Je staat op een feestje en iemand die je niet kent vraagt: ‘Wat doe je voor werk? ‘Wat zeg je dan? Ik vroeg dit laatst aan vijftien winkeldames. ‘Ik werk bij de bakker’, was de unanieme reactie. Tja, dat klopt wel. Maar vooral in de kroeg blijkt dit geen aanleiding voor een boeiend diepgaand gesprek, is de ervaring van de meeste dames. Gelukkig kan het ook anders.

Mijn advies: vertel gewoon dat je bij ‘de beste bakker’ werkt. In de eerste plaats voelt dit gewoon lekker. Daarnaast wordt je baan leuker en je wordt als persoon interessanter. De beste van de stad, van de streek, van Nederland. Verzin maar iets. Want als jij vindt dat het de beste bakker is, dan is dat zo!

Vergelijk het met een pasgeboren kind. Iedere ouder vindt dat het mooiste kind van de wereld. En ook al laat het niet altijd het gewenste gedrag zien en is het niet de beste in de klas, met zingen of met sporten, je blijft altijd trots op je eigen kind.

De beste voetbalclub van Nederland? Vraag het in Amsterdam of Rotterdam, in Zwolle of Breda. Iedere voetbalfan heeft daar z’n eigen uitgesproken mening over. Discussie hierover is zinloos. Bij elk team worden fouten gemaakt, verkeerde belsissingen genomen en wordt er op slechte dagen onnodig verloren. Maar we blijven allemaal trots op ons eigen cluppie.

Koester je baan als je eigen kind of als je favoriete voetbalclub. Ondanks alle fouten en afwijkingen, want die zijn overal. Nergens schijnt de zon elke dag. De klant merkt dat je trots bent. Uiteindelijk ga je dan ook meer verkopen. Veel mensen kopen namelijk graag bij de beste.

Dus voortaan op elk feestje, in elke kroeg en op je Facebook-pagina: je werkt gewoon vol trots bij de beste bakker!

Reageer op dit artikel