artikel

Supermarktbrood baart ambacht grotere zorgen

Mensenwerk Voor abonnees

Supermarktbrood baart ambacht grotere zorgen
Bart Schuitemaker: ‘Ik voel me verbonden met de ambachtelijke bakker. Als deze innoveert, blijft ambacht voortbestaan.’ Foto’s: Dutch Photo Agency

De bakkerij-afdelingen in supermarkten worden groter en innoveren in rap tempo. Lidl lanceerde vorig jaar een bio-lijn en Albert Heijn promoot momenteel in een tv-spotje de eigen warme bakker en het omvangrijke broodassortiment. Het zijn slechts twee voorbeelden. ‘De ambachtelijke bakker móet nu in actie komen’, zegt bakkerij-innovator en productontwikkelaar Bart Schuitemaker in een interview met Bakkerswereld.

Alle grote supermarktketens zetten al enige jaren vol in op volwaardige bakkerij-afdelingen. Reden: de broodklant is een dagelijkse …