nieuws

Nieuwe praktijklokalen voor Rijn IJssel Vakschool Wageningen

Marktberichten

Rijn IJssel Vakschool in Wageningen is het nieuwe schooljaar gestart met splinternieuwe praktijklokalen. De school aan de Marijkeweg 20 is verlaten. Aan de overkant Marijkeweg 5 is aan ‘Hotel De nieuwe Wereld’, een nieuw schoolgebouw gebouwd, dat in de laatste week van augustus in gebruik is genomen.

Nieuwe praktijklokalen voor Rijn IJssel Vakschool Wageningen
Nieuwe praktijklokalen voor Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

Voor vier bakkerijen en twee keukens is TenBa door de Rijn IJssel Vakschool Wageningen ingeschakeld voor de techniek, de routing en lay-out van nieuwe praktijklokalen. TenBa heeft daarbij eerst een inventarisatie uitgevoerd van de huidige technieken, die in de nieuwe ruimtes hergebruikt konden worden. Voor twee broodbakkerijen en twee banketbakkerijen, een chocolade praktijkruimte en twee restaurantkeukens is vervolgens een indelingsplan ontworpen vanuit een budgetindicatie van het te realiseren plan. In dit traject is met de docenten uitvoerig overleg geweest over hun lesmethodes en wensen, die aansluiten bij het huidige- en gewenste onderwijssysteem van de vakschool.

Technische informatie

Nadat de plannen vastgesteld waren heeft TenBa de technische informatie voor de aannemers en installateurs verzorgd. In die periode was regelmatig overleg met de architect over materiaalkeuzes, afwerkingsniveau en bakkerij bouwtechnische consequenties. Terwijl het bouwkundige traject liep, heeft TenBa de aanbestedingstukken voor de bakkerij technieken opgesteld, inclusief de inruil van technieken en de te verhuizen items. Hierbij is in overleg met de teams van Rijn IJssel Vakschool Wageningen geadviseerd over de benodigde machines, capaciteit, aantallen, gebruik en toepassing. De oplevering van de bakkerij techniek is inmiddels ook voor Rijn IJssel uitgevoerd. Bij het begin van het schooljaar konden zo de 270 bakkerij en 330 horeca leerlingen genieten van hun nieuwe praktijkruimten.

Reageer op dit artikel