nieuws

Bakvormen van cacaopapier: duurzaam en onderscheidend

Marktberichten

Bakvormen van cacaopapier zijn de nieuwste innovatie van de Italiaanse firma Ecopack. In Nederland en België is Beko Verpakkingen exclusief dealer.

Bakvormen van cacaopapier: duurzaam en onderscheidend
De bakvormen zijn meteen ook een duurzame verpakking, die de klant een warm gevoel geven. Foto: Beko

De nieuwe verpakkingslijn van Beko Verpakkingen oogt aantrekkelijk en heeft een goed verhaal. Marketing en communicatiemedewerkster Yvonne Vermeulen is verheugd met deze toevoeging op het assortiment.

‘De lijn bestaat uit bakvormen voor cakes, cupcakes, muffins en taartjes en wordt nog verder uitgebreid. Het cacaopapier matcht perfect met natuurlijke producten, dé trend van nu! Bovendien zijn ze handig in gebruik: hittebestendig tot 220 °C, vetvrij en geschikt voor de vriezer.

Testbakkers unaniem in hun oordeel

Ook de testbakkers zijn unaniem in hun oordeel: bakvormen van cacaopapier gaan op hun bestellijst. Ze zijn multifunctioneel, hebben een unieke uitstraling en ze zijn volledig duurzaam gefabriceerd, zo concluderen zij.

‘Dat wil je gewoon voelen’

De basisgrondstof van dit papier zijn celstoffen van cacaoschillen. Het productieproces is geheel vrij van inkt of andere chemicaliën. Het resultaat is een hoogwaardige én composteerbare bakvorm, met een natuurlijke textuur en uitstraling. ‘Het roept direct de warme sfeer van ambacht, cacao en koffie op. Dat wil je als consument gewoon voelen, zeker als je een beetje oog voor duurzaamheid hebt. Ideaal voor bakkerijwinkels en lunchrooms.’

Nadere info

Op de site van Beko Verpakkingen is meer te lezen over de lijn.

Daar is ook de najaarsbrochure van Beko Verpakkingen te vinden, die in september verschijnt.

Reageer op dit artikel