nieuws

Callebaut trekt Carlo Midiri aan als ambassadeur

Marktberichten 738

Callebaut heeft patissier en chocolatier Carlo Midiri aangetrokken als nieuwste Chef Ambassadeur bij het chocolademerk. Midiri ziet de toetreding als een erkenning van zijn vakmanschap.

Callebaut trekt Carlo Midiri aan als ambassadeur
Carlo Midiri (links) jureerde eerder dit jaar ook bij de Dutch Pastry Award tijdens de Bakkersvak. Foto: Roel Dijkstra

De internationale Ambassadeurs Club van chocolademerk Callebaut is een levendig netwerk dat wereldwijd meer dan 150 chefs-koks, patissiers, meesterbakkers en chocolatiers met een internationale reputatie samenbrengt. De missie van de club is om wereldwijd de passie voor chocolade, de technische knowhow en inspirerende toepassingsmogelijkheden door te geven aan andere chocolade professionals.

Midiri: grote eer

Carlo Midiri, tevens lid van het Nederlands Patisserie Team (NPT), werkt al jaren met de chocolade van Callebaut. ‘Dat ik nu gevraagd ben om toe te treden tot het selecte gezelschap van ambassadeurs vind ik een grote eer. Een erkenning van mijn vakmanschap.’

Midiri heeft een eigen Patisserie en Chocolaterie in Noordwijk aan Zee, onder de naam George Vis.

Ondersteuning en inspiratie

Midiri biedt theoretische en praktische ondersteuning aan de organisatie, door middel van cursussen, masterclasses en demonstraties. Ook wil hij zorgen voor nieuwe inspiratie in de vorm van recept- en conceptontwikkeling en klantenondersteuning op maat.

Callebaut geeft aan Carlo Midiri te kennen als een ambitieuze, ambachtelijke vakman met een grote passie voor patisserie en chocolade. ‘Onlangs ontwikkelde hij in samenwerking met de merken Callebaut en Mona Lisa een nieuw concept genaamd Laagdrempelige Patisserie waarin hij 3 soorten patisserie in 3 varianten creëerde en bundelde in een receptenboekje.

Slotmail Cocoa Horizons

Callebaut heeft ook haar slotmailing de deur uitgedaan over de storytelling rondom Cocoa Horizons. Hiermee hebben patissiers en chocolatiers die met Callebaut chocolade werken, hun klanten precies vertellen waar de chocolade vandaan komt en welk verhaal er achter de productie zit.

Reageer op dit artikel