nieuws

Bureau achter Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat

Marktberichten 838

Het marketingbureau achter de Ambachtsbakker verandert zijn bedrijfsnaam in Bakkersmaat. Met deze naamswijziging wil de directie verduidelijken dat niet alleen Ambachtsbakkers van de diensten van het bureau gebruik kunnen maken. Het concept Ambachtsbakker blijft gewoon bestaan.

Bureau achter Ambachtsbakker wordt Bakkersmaat
Marketingbureau achter Ambachtsbakker wijzigt naam in Bakkersmaat.

‘De Ambachtsbakker ondersteunt al jaren warme bakkers op het gebied van reclame, marketing, advies, online verkoop, kassasystemen en winkelinrichting. Bakkers onder de gelijknamige formulenaam, maar ook brood- en banketbakkers met hun eigen logo en naam krijgen ondersteuning vanuit het kantoor in Bunschoten. Om te verduidelijken dat het niet verplicht is om de naam Ambachtsbakker te voeren als ondersteuning gewenst is, wordt de bedrijfsnaam gewijzigd in Bakkersmaat‘, schrijft de directie in een persbericht.

Meer bakkers ondersteunen met huisstijl

Eigenaar Johan Hartog: ‘Ik wil benadrukken dat het concept Ambachtsbakker blijft bestaan en dat bakkers die zich hierbij aansluiten het meest profiteren van al onze diensten en ook het goedkoopste uit zijn. We merken echter al jaren dat er een groep bakkers bestaat die van onze diensten gebruik wil maken, maar dat deze hun eigen logo en huisstijl willen behouden, of iets nieuws ontwikkeld willen hebben. Ook deze bakkers kunnen wij ondersteunen omdat wij alle dienstverlening in eigen huis hebben.’

Marketingbureau achter Ambachtsbakker wijzigt naam in Bakkersmaat.

Het nieuwe logo van Bakkersmaat.

Hij benadrukt: ‘Alle bakkers waar wij mee samenwerken, bieden wij regiobescherming. Wij werken dus niet samen met meerdere bakkers die in hetzelfde verzorgingsgebied hun boterham moeten verdienen.’

Eigen kassasysteem en webshop

Bakkersmaat bedenkt niet alleen concepten, maar ontwikkelt ook systemen om bakkers verder te helpen. Jaren geleden werd al ingezet op online verkoop en werd een eigen webshop ontwikkeld, waarmee bakkers op een doeltreffende manier online producten konden verkopen. Inmiddels is dat systeem verder doorontwikkeld in een kassa-ordersysteem.

‘Alle bestellingen, zowel online als ‘offline’ komen op deze manier binnen in een systeem. Van hieruit kunnen eenvoudig productie- en bestellijsten worden afgedrukt. Dit bespaart de bakker een hoop tijd en voorkomt fouten en frustraties. Ook het assortiment hoef je maar op een plek bij te houden. Systemen die wij zelf ontwikkelen hebben altijd als voorwaarde dat ze bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedere bakker. De investeringen en onderhoudskosten voor ons kassasysteem zijn daarom ook erg laag,’ aldus Hartog.

Aanwezig op Bakkersvak

Tijdens de bakkersbeurs Bakkersvak, vanaf zondag 10 maart tot en met dinsdag 12 maart in Evenementenhal Gorinchem, is Bakkersmaat aanwezig. Op standnummer E129 kunnen bezoekers terecht voor meer informatie.

Reageer op dit artikel