nieuws

Bakeplus trapt ijsseizoen af met nieuwe bereiders

Marktberichten

Bakeplus gaat met twee nieuwe ijsbereiders het ijsseizoen 2019 in. Ook zijn tijdens Bakkersvak 32 nieuwe combinaties ijs en variegato gepresenteerd.

Bakeplus trapt ijsseizoen af met nieuwe bereiders

‘Ambachtelijk ijs lijkt steeds meer in de belangstelling te komen mede door het weer en seizoen van vorig jaar. Zo mocht ons bedrijf een stroom aan ambachtelijk ijsbereiders en hun medewerkers op onze stand begroeten’, zo laat Paul van Pelt namens Bakeplus weten.

Gelato+

Van het Bakeplus-team maken sinds een paar maanden ook Giuseppe Pistone en Hans van der Maas deel uit. Dat is het gevolg van de overname van Gelato+ per 1 januari van dit jaar. ‘Een prachtige toevoeging aan het assortiment waarmee het 4e Exclusieve Italiaanse merk binnen het bedrijf wordt toegevoegd’, aldus Van Pelt.

32 nieuwe combinaties

Naast de noviteiten van de beurs Sigep uit Rimini, die eerder dit jaar werd gehouden, presenteerde Bakeplus 32 nieuwe en verfrissende combinaties ijs en variegato gebundeld in een receptenmap die aan belangstellenden werd uitgereikt tijdens Bakkersvak. Tevens werden drie nieuwe smaken van AromItalia getoond en geproefd: Citroenijs met Gember variegato en gember,  Guianduia pasta met een crunchy variegato en Ciambella en citroencake ijs met een variegato gebaseerd op gele room.

Vergeten vruchten

Voor de bakkerij-afdeling werd de kick off gedaan van de campagne: ‘Goed gevuld het jaar door met Bakeplus!’. Deze campagne is er op gericht om bakkerijklanten meer te laten doen met zogenaamde vergeten vruchten als ingrediënten in de bakkerij. Vijgen, dadels, papaja, ananas en andere gedroogde vruchten uit de Oriënt nemen een prominente plaats in, in deze campagne. Ook binnen dit thema werd de vertaalslag gemaakt naar een aantal ijssmaken die  geschikt zijn  voor een smaak van de dag, week of de maand. Voorbeelden hiervan zijn Abrikozenijs met stukjes abrikoos en papaja, Hazelnootijs met stukjes gebruneerde bakto notenmix en Karamelijs met dadel chutney.  De recepten zijn gebundeld in een receptenmap die verkrijgbaar is bij de buitendienst van Bakeplus.

Reageer op dit artikel