nieuws

Royal Steensma viert 180 jaar op Bakkersvak

Marktberichten

Royal Steensma viert in 2019 haar 180-jarig uitbundig, onder meer op Bakkersvak van 10 tot en met 12 maart in Gorinchem. Voor klanten ligt een jubileumreceptenboek klaar. Ook lanceert de grondstofleverancier Jelleasy, de nieuwe gebruiksklare gebakspray.

Royal Steensma viert 180 jaar op Bakkersvak
Cover van de Jubileumuitgave. Foto's: Royal Steensma

De grondstoffenleverancier uit Franeker, Leeuwarden en Vlaardingen bouwt in haar 180-jarig bestaan niet alleen aan uitbreiding van de vestigingen, maar op de Bakkersvak in Gorinchem ook uitbundig aan haar relaties met de bakkerij.

Bakkers kunnen op de stand een officieel Winmau-dartbord met een Royal Steensma-pijlenset verdienen. Voor relaties ligt een bijzonder, hardcover jubileum-receptenboek klaar op de stand (C101), dat bulkt van de inspiratie. De uitgave past in de lijn waarmee Royal Steensma bakkers prikkelt met stijlvolle magazines.

 

De grondstofleverancier lanceert eveneens een innovatie: Jelleasy, de nieuwe gebruiksklare gebakspray. Het is een kant-en-klare spray, verpakt in een spuitflesje waarmee gemakkelijk een smakelijke en glanzende laag is aan te brengen op banketproducten. Jelleasy is geschikt voor koude en warme producten, zoals vruchtenschelpen en appeltaart. Later dit jaar volgen nog meer introducties.

No-nonsense

‘Ons bedrijf is duidelijk volop in ontwikkeling’, zegt Evert-Jan van Egteren, sales-manager MKB. ‘Maar we verliezen daarbij onze filosofie niet uit het oog: Royal Steensma is en blijft een no-nonsense totaalleverancier voor brood en banket. Gewoon een goede tent waar de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde is. En dat willen we graag zo houden.’

Meesters gaan de diepte in

Bakkers die Bakkersvak bezoeken, kunnen met hun vaktechnische vragen over brood en banket terecht bij de accountmanagers van Team Ambacht: allemaal hebben ze een achtergrond in de bakkerij en spreken ze de taal van de bakker.

Daarnaast zijn Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van Royal Steensma en partners Meester Boulanger Daan Hesseling en Meester Patissier Hidde de Brabander aanwezig op de stand. Zij nemen de bakker verder mee in hun eigen specialismen. Zo etaleren Hillebrand en Hesseling de mogelijkheden van brood en andere lekkernijen. De Brabander showt nougat, in combinatie met gekonfijt product en notenmix. Die laatste twee grondstoffen komen uit de keuken van Royal Steensma.

Ook grijpt Royal Steensma Bakkersvak aan om haar klanten bij te praten over alle ontwikkelingen die het bedrijf momenteel ondergaat, met nieuwbouw op alle drie de vestigingen en de realisatie van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Reageer op dit artikel