nieuws

Erlenbacher introduceert cakes in snackformaat op Horecava

Marktberichten 464

Tijdens Horecava 2019, dé vakbeurs voor de foodservice-industrie, wordt er volop aandacht besteed aan innovaties. De vakbeurs is dan ook de uitgelezen plek voor bakkersbedrijf Erlenbacher om zijn nieuwe lijn free-from producten te introduceren.

Erlenbacher introduceert cakes in snackformaat op Horecava
De nieuwe lijn van Erlenbacher: Indulgence Plus

De laatste trends en ontwikkelingen in de foodservicebranche staan van maandag 7 t/m donderdag 10 januari 2019 in de schijnwerpers tijdens Horecava in RAI Amsterdam. De aankomende editie bevat een InnovationLAB, bedoeld om de foodprofessional ‘klaar te stomen voor de toekomst’, met nadruk op de veranderende wensen van de kritische consument.

Trendy producten in snackformaat

De drie nieuwe opvallende aanwinsten in het free-from assortiment van Erlenbacher zijn de glutenvrije Abrikoos-Limoen, de eveneens glutenvrije Bessen-Skyr en de Appel-Cranberry met Bircher muesli. Alle drie onderdeel van de IndulgencePlus, de lijn trendy producten in snackformaat, met een jonge, verfrissende look en toegevoegde waarde voor de klant die bewust met voeding bezig is. Volgens Erlenbacher echte ‘cakes that have got what it takes’. De producten worden tijdens Horecava 2019 tentoongesteld in de Innovation Gallery, dé plek voor innovatieve producten. Ook kunnen bezoekers de IndulgencePlus-producten proeven bij de stand van Erlenbacher, nummer 12.120.

De Abrikoos-Limoen cakes bevatten een verrassende mix van zachte abrikozenhelften en een fris citroen-limoenmengsel, afgerond met pompoenpitten en amandelen. De Bessen-Skyr, met het traditionele IJslandse zuivelproduct met een laag vet- en hoog eiwitgehalte, is gegarneerd met bosbessen, frambozen en knapperige zonnebloem- en pompoenpitten, gehakte hazelnoten en amandelen. En de Appel-Cranberry met Bircher-muesli – dat wordt beschouwd als het toppunt van gezonde voeding – is gecombineerd met yoghurtroom, appelstukjes en een lichte gembertoon, met een topping van cranberry en Bircher-muesli.

Vakmanschap en de nieuwste technologieën

‘Doordat Erlenbacher zich op onbetreden terreinen durft te begeven met nieuwe recepturen, spelen we goed in op nieuwe eettrends die de markt veroveren’, zegt Babette Schmidt, hoofd Communicatie bij Erlenbacher. Het bedrijf is de specialist in vriesverse premium cakes, taarten en plaatgebak in het Europese out-of-homekanaal – met meer dan 400 artikelen – en combineert vakmanschap met de allernieuwste technologieën. ‘We liepen in 2009 voor op de trend door zout-, suiker- en vetgehaltes in de producten terug te schroeven. Ook introduceerden we de ingrediëntengarantie: in de producten zitten geen kunstmatige smaakstoffen of toegevoegde kleurstoffen, geen conserveringsmiddelen en geen geharde plantaardige vetten en oliën.’

Casual Cakes voor de nieuwe generatie

De Casual Cakes

Ook introduceert Erlenbacher tijdens Horecava 2019 een nieuw assortiment taarten ontwikkeld voor de jongere generatie: de Casual Cakes. Individualiteit en flexibiliteit spelen een belangrijke rol in het leven van de jonge consument. Om aan de wensen van deze millennials tegemoet te komen, heeft erlenbacher de oude klassiekers in een geheel nieuwe jas gestoken. De Casual Cakes zijn modern, origineel en aantrekkelijk, opgebouwd met bijvoorbeeld zachte brownie- of muffinlagen, afgewisseld met lichte crèmelagen. Proef de Casual Cakes tijdens Horecava: de Chocolate Cherry Gateau, de Red Velvet Gateau en de Caramel Carrot Gateau.

Reageer op dit artikel