nieuws

Gezonde dadelspread van Yogi & Yousef

Marktberichten 782

Yogi & Yousef brengen vanaf 1 november dadelspread op de markt. Het gezonde broodbeleg is verkrijgbaar in drie smaken: Lemon Coconut, Creamy Caramel en Date Brownie. Kenmerkend voor alle spreads zijn de zachte, smeuïge zoetheid en goede smeerbaarheid, zonder toevoeging van additieven, olie of suikers.

Gezonde dadelspread van Yogi & Yousef
Dadelspreads in de smaken Lemon Coconut, Creamy Caramel en Date Brownie.

Vijf jaar geleden introduceerde Yogi & Yousef de karamelzoete dadels in een snackverpakking. Met hun bedrijf slaan ze een brug tussen Oost en West en met hun natuurlijke dadels bieden ze een gezond en smaakvol alternatief voor ongezonde zoete snacks. Na de succesvolle introductie van hun dadels in Nederland en grote delen van Europa, maken de twee vrienden nu een gezond alternatief voor zoet broodbeleg.

‘Jam zit veelal vol geraffineerde suikers en sulfiet, chocopasta bevat vaak onnodig veel vetten en suikers om het zoet en smeerbaar te maken. Door de hete bereiding van deze producten worden vervolgens veel voedzame nutriënten teniet gedaan. Daar brengen wij verandering in’,  aldus de Nederlandse Yogi.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een zoet broodbeleg op basis van natuurzuivere ingrediënten en verse dadels, die Yogi & Yousef zelf verbouwen. Door de bijzondere bodem waarop de dadels van Yogi & Yousef groeien, bevat het van nature vitaminen, vezels en meer dan tien essentiële mineralen. De spreads worden koud bereid met enkel plantaardige ingrediënten, hiermee worden alle voedingsstoffen bewaard.

Overweldigend

De eerste klanten melden zich al aan. Ekoplaza brengt de spread deze week al op de markt. Daarnaast is er ook veel vraag uit onverwachte hoek: health inspired bakkers staan te springen om er gezonde taarten en cupcakes mee te maken.

‘De eerste reacties zijn echt overweldigend’, zegt Yogi. ‘We zijn super trots op het resultaat: een bijzonder smaakvolle en smeuïge spread, natuurzuiver en vol voedingsstoffen, die gewoon gezond is voor onze kinderen. Het gezondste zoete broodbeleg van Nederland.’

 

 

Reageer op dit artikel