nieuws

Columbus benoemt oud-directeur Poiesz tot bestuursvoorzitter

Marktberichten 744

Kees Poiesz, oud-directeur van supermarktketen Poiesz, is per 28 november 2018 benoemd tot bestuursvoorzitter van inkooporganisatie Columbus. Hij neemt het stokje over van Dick Roele die de afgelopen 6 jaar leiding heeft gegeven aan Columbus.

Columbus benoemt oud-directeur Poiesz tot bestuursvoorzitter

Columbus is een coöperatieve inkoopcombinatie die bestaat uit 23 bedrijven, waaronder BakeFive, Concorp, Pacombi Group, Hero, Johma, die op allerlei gebied gezamenlijk inkopen. Zo wil Columbus de integrale inkoopkosten verlagen en de waarde vergroten op het gebied van goederen en diensten voor de leden. Door het bundelen van inkoopvolume, kennis, kunde en informatie wil de organisatie de positie van de leden op de inkoopmarkt verbeteren.

Kees Poiesz

Pensionado Kees Poiesz heeft in september 2013 afscheid genomen als commercieel directeur bij het familiebedrijf Poiesz supermarkten in Sneek. Naast veel vrijwilligerswerk voor goede doelen is hij commissaris bij een thuiszorgorganisatie, jurylid bij winkelwedstrijden, bestuurslid van de Helje Op relatie-visdag.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Columbus houdt bij de inkoop maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in het oog. Zoals de organisatie op zijn site beschrijft: ‘Maatschappelijk inkopen betekent rekening houden met de milieu en sociale aspecten van producten en diensten die ingekocht worden, waarbij winstgevendheid een voorwaarde is.’

De leden van Columbus hebben de intentie om het aanbieden van duurzame producten te stimuleren door zelf maatschappelijk verantwoord in te kopen en zo bij te dragen aan de continuïteit van de bij Columbus aangesloten leden. Ook willen de leden leveranciers uitdagen om samen te komen tot alternatieven die beter dan de huidige voldoen aan de maatschappelijk verantwoorde criteria.

Op deze manier wordt er een signaal afgegeven aan de leveranciers dat Columbus belang hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, in de verwachting dat dit leidt tot een positieve bijdrage aan duurzaam ketenmanagement.

Reageer op dit artikel