nieuws

Vipam leverancier van De Kuypers ‘Creative Kitchen’

Marktberichten 835

Distilleerder De Kuyper uit Schiedam zet een nieuwe lijn in de markt voor de Nederlandse patisserie, chocolaterie en (ijs)keuken onder de noemer: Creative Kitchen. Vipam International is exclusief leverancier van het nieuwe merk.

Vipam leverancier van De Kuypers ‘Creative Kitchen’

De producten van De Kuyper zijn 100% natuurlijk en worden op ambachtelijke wijze gemaakt in de distilleerderij in Schiedam. Ze variëren van klassieke smaken zoals vanille en cacao tot innovatieve smaken als tonkaboon en chili. Ook de merken Mandarine Napoléon Culinair en Peachtree voor culinair gebruik vallen onder deze lijn.

Hoe georganiseerd?

De Kuyper Creative Kitchen wordt op de markt gebracht door Team Products, een 100% dochter van Koninklijke De Kuyper BV in Schiedam. Voor een goede afzet in de Nederlandse Patisserie, chocolaterie, (IJs) keuken, is het bedrijf een exclusieve samenwerking aangegaan met Vipam International BV.

Het is volgens beide bedrijven de eerste stap in een veelbelovende samenwerking. Sterk daaraan is onder meer de kleinschaligheid waarmee producten klantspecifiek kunnen worden ontwikkeld.

‘Wij denken hiermee onze positie als toonaangevende smaakleverancier voor professionals op patisseriegebied maar ook voor ijsmakers en culinaire chefs te versterken. Vipam heeft op haar beurt behoefte het portfolio aan smaken opnieuw verder uit te breiden met zowel bijzondere smaken als ook klassiekers. De klant kan daarin zeer breed kiezen om accenten aan haar product mee te geven’, meldt De Kuyper.

Lavendel en speculaas in het assortiment

Naast de bekende merken zullen ook lavendel en speculaas weer in het assortiment komen. Zo zullen ruim 20 smaken aan het assortiment van Vipam worden toegevoegd. De producten worden geleverd in 1 liter PET flessen en 5 liter cans. Team Products is ook producent van de vertrouwde Banketbakkersadvocaat die Vipam verdeelt.

De aftrap van de samenwerking voor ‘Creative Kitchen’ vond plaats bij de eindejaarsdemonstratie van Vipam bij Miele begin oktober en tijdens de Beko Najaarsdagen, eind september.

Over De Kuyper

Koninklijke De Kuyper is expert in het creëren van smaken in distillaten, esprits en extracten. Het is het negende-oudste familiebedrijf in Nederland, opgericht in 1695 en ’s werelds grootste merk in cocktaillikeuren, exporterend naar meer dan 100 landen.

Over Vipam

Vipam is opgericht in 1960 door Jan Willem van de Rovaart. In 1997 nam zijn zoon, Arjan van de Rovaart, het bedrijf over. Vipam is ooit gestart met de verkoop van pectine en bindmiddelen aan de bakkerijen. Wat begon met 5 producten breidde zich langzaam maar zeker uit naar een hoogwaardig assortiment grondstoffen en bijzondere decoratiematerialen in food en non-food voor de banketbakker, patissier en chocolatier.

Reageer op dit artikel