nieuws

Royal Steensma doorstaat audits met verve

Marktberichten 2080

Royal Steensma doorstaat audits met verve

Royal Steensma heeft voor alle drie zijn vestigingen in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker de kwaliteitscertificaten BRC en IFS ontvangen. Zelfs de vestiging in Franeker doorstond de certificeringsaudits met verve.

De manier waarop er bij Royal Steensma met de thema’s kwaliteit en voedselveiligheid wordt omgegaan, is dik in orde. Dat is de uitkomst van de onlangs uitgevoerde certificeringsaudits uit bij de producent van bakkerijgrondstoffen, op de productielocaties in Leeuwarden (vruchtenvullingen, jams, gelei, choco coatings, fondant), Vlaardingen (amandelspijs, banketspijs, roompoeders, banketmixen) en Franeker (geconfijt fruit). Het resultaat is dat voor alle drie de vestigingen de kwaliteitscertificaten BRC en IFS zijn verstrekt.

Onvoorstelbaar

Het behaalde IFS Higher Level-certificaat is op de vestiging Franeker met gejuich ontvangen, vertelt QA-ESH-manager Klaas Huisma. ‘Eind maart is onze vestiging getroffen door brand, waarbij de drooghal verloren is gegaan. Ruim twee weken later hadden we de audit: dat is kort dag. Toch hebben we een groot compliment ontvangen van de certificerende instantie dat ondanks de

De hal die in maart werd verwoest.
Foto: Royal Steensma

brand, alles er netjes uit zag in de productieafdelingen. Ze vinden het ‘onvoorstelbaar’ dat de infusiehal zo kort na de brand alweer helemaal schoon is.’

Huisma legt uit hoe enthousiast en gedreven de Royal Steensma-medewerkers de auditors te woord hebben gestaan. ‘Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben hier met z’n allen een teamprestatie van formaat neergezet. En daar mogen we trots op zijn!’

Organisatie

Ook in Vlaardingen en Leeuwarden waren er complimenten namens de auditoren. Onder meer voor de organisatie in het algemeen. Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt laat Royal Steensma de audits in Leeuwarden sinds dit jaar onaangekondigd uitvoeren. ‘We werken er iedere dag met alle afdelingen hard aan dat de productielocaties op ieder moment ‘auditproof’ zijn’, laat QA-ESH-manager Roelof Heida van de locatie Leeuwarden weten. ‘De energie die we daar insteken, heeft zich nu terugbetaald.’

Over Royal Steensma

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen – aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Vernieuwing en innovatie staan hoog in het vaandel. Zo introduceerde Royal Steensma vorig jaar Hazelnootspijs, Flødeboller en Royal Granola, en werkt het sinds 2015 strategisch samen met Backaldrin uit Oostenrijk op het gebied van brood(specialiteiten). Eind vorig jaar trad Meester Boulanger Hiljo Hillebrand in dienst: hij werkt samen met R&D en sales aan technische verbeteringen, ontwikkelingen en innovaties op het gebied van banket en brood.

In 2012 nam Royal Steensma, Damco over en in 2015 Decora in Elst, producent van aanzetsels voor banket en ijsmixen. Ook heeft de firma een vestiging in Thailand. De jaaromzet is circa 75 miljoen euro. In 2019 viert Royal Steensma het 180-jarig bestaan.

Lees ook: Brand Royal Steensma treft één hal – levering niet in gevaar

 

Reageer op dit artikel