nieuws

Barry Callebaut introduceert roze chocolade

Marktberichten

Barry Callebaut introduceert roze chocolade
Barry Callebaut

Roze chocolade van een ‘ruby’ cacaoboon, dat is de nieuwste vondst op chocoladegebied. Na de zwarte (puur), bruine (melk) en witte soorten presenteert Barry Callebaut de ruby chocolade met een fruitsmaakje als bessen. De noviteit is in Sjanghai gelanceerd.

De fruitige smaak en roze kleur zitten van nature in de cacaobonen, verklaart het bedrijf Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant te wereld. Het kostte dertien jaar om het proces te ontwikkelen waarmee de bonen die smaak en kleur prijsgeven. Dat gebeurde in laboratoria in België en Frankrijk, onder meer in ’s werelds grootste chocoladefabriek in het Oost-Vlaamse Wieze.

Geen smaak- of kleurstoffen

Er worden geen bessen, smaak- of kleurstoffen aan de nieuwe roze chocolade toegevoegd. De gebruikte bonen komen uit de hele wereld. Uit marktonderzoek blijkt dat de roze chocolade bij de consument zal aanslaan, stelt het bedrijf.

 

Reageer op dit artikel