nieuws

Algist Bruggeman lanceert nieuwe toepassing op 1 kilo blokgist

Marktberichten 1785

Algist Bruggeman levert per augustus de bekende 1 kilo blokgisten met een nieuwe toepassing. Door middel van gebruik van snijdraad tijdens de productie, wordt de blokgist in 2x500g voorgesneden. Hierdoor kan de bakker de 1 kilo blokgist bij gebruik manueel en eenvoudig in 2 gelijke stukken verdelen.

Algist Bruggeman lanceert nieuwe toepassing op 1 kilo blokgist

Bij het ontwikkelen van de nieuwe toepassing is maximaal rekening gehouden met het gebruiksgemak. Met deze nieuwe mogelijkheid wil Algist het gebruik van 1 kilo blokgist voor de bakker vereenvoudigen. Deze toepassing geldt voor de Bruggeman+ 10x1kg verpakkingen en de Freeze Tolerant (FT) gist 10x1kg en 3x1kg verpakkingen.

Pictogram

Op de verpakking komt een pictogram dat aangeeft hoe de bakker zijn blokgist kan halveren. Door de blokgist in de lengterichting vast te houden en uit elkaar te trekken, breekt deze automatisch in twee gelijke stukken van 500g.

De eerste nieuwe voorgesneden blokgisten zullen vanaf begin augustus 2017 uitgeleverd worden.

Reageer op dit artikel