nieuws

Bioclimatic ontwikkelt testtunnel met UVC-desinfectie

Marktberichten 158

Bioclimatic heeft een testtunnel ontwikkeld om UVC-desinfectie te demonstreren aan klanten. De tunnels garanderen volgens het bedrijf een duurzame en valide desinfectie van bewerkte en van verpakte producten, maar ook van bijvoorbeeld emmers, flessen en spuitdoppen.

Bioclimatic ontwikkelt testtunnel met UVC-desinfectie
Testtunnel van Bioclimatic

Bioclimatic levert UVC-desinfectietunnels aan de voedingsmiddelenindustrie, de bakkerijbranche en de agf-sector. Bij UVC-desinfectie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde 254nm-lagedruklampen die een vernietigende werking hebben op het DNA van schadelijke micro-organismen. Zo’n desinfectietunnel wordt altijd op maat ontworpen op basis van het productieproces van de opdrachtgever en de micro-organismen die bestreden moeten worden.

Kennismaking

‘Om kwaliteits- en procesmanagers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de voordelen van deze desinfectiemethode, ontwikkelden we een UVC-testtunnel’, vertelt Bert van Klink, eigenaar van Bioclimatic. ‘Met deze testtunnel kunnen we een echte praktijkproef opzetten voor onze klanten. Zo kunnen we heel eenvoudig bepalen of het inzetten van deze techniek geschikt is.’

Testtunnel

De tunnel is 1200 mm lang, 400 mm hoog en de band is 410 mm breed. De snelheid van de band is instelbaar van 1 tot 20 meter per minuut. Door bacteriologische tests uit te voeren kan de effectiviteit van verschillende doseringen worden vastgesteld. Zo kan met de UVC-testtunnel precies worden bepaald welke dosis UVC er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken.

Reageer op dit artikel