nieuws

Nieuwe Fuji verpakkingslijn voor Van Dijk Banket

Marktberichten 250

Van Dijk Banket werkt sinds kort met de nieuwste uitvoering van de Fuji verpakkingsmachine. De nieuwe Fuji Alpha VII is voorzien van een attachless banden invoersysteem.

Nieuwe Fuji verpakkingslijn voor Van Dijk Banket
Fragment uit video Van Dijk Banket

Het attachless banden systeem is ter vervanging van het klassieke ketting invoersysteem. Een voordeel is dat de producten niet meer tussen de meenemers van de ketting geplaatst hoeven te worden. De producten kunnen met onregelmatige afstand in het banden attachless invoersysteem geplaatst worden. De afstand wordt automatisch aangepast zodat de producten met de juiste tussenafstand aankomen bij de flowpack verpakkingsmachine.

Rust op de verpakkingslijn

In het begin was Van Dijk sceptisch over het nieuwe banden invoersysteem. Na een test- en gewenningsperiode heeft het nieuwe systeem zich bewezen. De operators ervaren met het nieuwe invoersysteem veel meer rust op de gehele verpakkingslijn vanwege de mogelijkheid om producten met onregelmatige afstand aan te kunnen voeren.

Ombouw gaat sneller

‘Het ombouwen van de machine voor andere producten gaat nu ook veel sneller. Wij hoeven nu het aantal kettingschakels tussen de meenemers niet meer aan te passen. Het nieuwe banden systeem regelt dit automatisch’, vertelt directeur Gijsbert van Dijk.

Reageer op dit artikel