nieuws

Vipam distributeur Nederland voor Schokinag

Marktberichten 589

Vipam distributeur Nederland voor Schokinag
Chocoladedruppels zijn een door de bakkerij veel gekocht product. Foto: Schokinag

Vipam BV en de Duitse chocoladeproducent Schokinag zijn een samenwerking aangegaan. Vipam is sinds maart de Nederlandse distributeur voor de ambachtelijke en semi-industriële markt voor Schokinag.

Uit het brede standaardgamma Schokinag-chocoladedruppels heeft Vipam een aantal types geselecteerd die goed aansluiten bij  de Nederlandse markt. Deze zijn verpakt in handige 10-kilodozen voorzien van een volledige gesealde zak.

Vipam biedt als aanvulling op de Grand Cru-premiumlijn van Felchlin een mooie prijskwaliteitverhouding aan voor iedere wens. Met Schokinag heeft de chocoladeverwerker in Nederland weer wat te kiezen en dat is goed voor de markt, laat het bedrijf weten.

Sinds 1923

Het in Mannheim gevestigde Schokinag is een oud familiebedrijf dat in 1923 is opgericht. In 2009 heeft de familie Herrmann het bedrijf verkocht aan het Amerikaanse ADM. Na de overname van ADM door Cargill medio 2015,  is het bedrijf onder druk van de Europese mededingingsautoriteiten opgesplitst en kwam de chocoladefabriek medio 2016 in Nederlandse handen van de investeringsmaatschappijen Varova en Nimbus.

De cacaofabriek, die aan de overzijde van de chocoladefabriek in Mannheim ligt, kwam in bezit van Olam Cocoa. Uiteraard is de Duitse markt voor Schokinag van groot belang. Men ziet ook veel kansen en groeimogelijkheden in omringende landen zoals Nederland.

Sinds maart

Vipam-eigenaar Arjan van de Rovaart en Eric-Jan Straathof, recent officieel aangesteld door Schokinag als Benelux sales-manager, kwamen al snel tot een overeenkomst toen duidelijk werd dat er op de Nederlandse markt merkbaar behoefte is aan een ruimere keuze van aanbieders.

 

Reageer op dit artikel