nieuws

&Samhoud introduceert ijs van groente

Marktberichten 178

&Samhoud Food komt met 100% natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door sterrenchef Moshik Roth van het gelijknamige Amsterdamse restaurant.

&Samhoud introduceert ijs van groente

&Samhoud zegt mensen te willen inspireren om meer groente te eten. Met vleesvervangende producten, versmaaltijden en nu ook met ijs. Chef Moshik Roth: ‘Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2 procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer. Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing.’

Minder suiker, minder calorieën

Het ijs wordt ambachtelijke gemaakt in twee toegankelijke smaken: Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel. ‘De uitdaging met groente is dat het van nature &Samhoud Moshik Rothminder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing’, aldus Roth. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lagere Brix-waarde (suikergehalte) dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor slechts 27 en 31 calorieën.

&Samhoud food

&Samhoud Food is ontstaan vanuit 2-Michelinsterren restaurant &Samhoud places in Amsterdam. Het restaurant is opgericht door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. &Samhoud bestaat verder uit &Samhoud Consultancy, &Samhoud Media en &Ranj met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen en Kuala Lumpur.

Reageer op dit artikel