nieuws

Innovatie in ijswereld: ijs per bol verpakken

Marktberichten

Innovatie in ijswereld: ijs per bol verpakken
Fragment uit de Youtube-video van Riempitrice Confezionatrice R 21

Willy Vanilli Shop heeft een nieuwe machine ontwikkelt die bolletjes ijs apart verpakt. Stefano Maggiolino kwam op het idee om deze machine te ontwikkelen, zodat het de hygiëne van het ijs gewaarborgd blijft en de houdbaarheid verlengt.

De machine werkt automatisch en kan continu vullen terwijl de ijsbereider het ijs verder kan afdraaien. ‘We zijn ervan overtuigd dat er een einde komt aan de half gevulde bakken ijs die in een vriezer bewaard worden en waar met water een bolletje ijs wordt mee geschept; en op die manier ijskristallen in het ijs brengen’, vertellen Willy Mahaudens en Marc van Caenegem.

Demonstratie

De machine heeft in Italië verschillende innovatieprijzen in de wacht gesleept en komt nu op de Belgische markt. Tijdens de BIBAC in Antwerpen op 19 maart wordt de machine getoond door het Willy Vanilli Shop team (Bibac, stand 4152). Ook wordt er een demonstratie georganiseerd op 17 maart om 10.00 uur in Merelbeke bij Gent, Fraterstraat 45 A1 in de zaak Amandino. Geïnteresseerden kunnen hier de machine in werking zien.

Bekijk in de video een demonstratie van de machine.

Reageer op dit artikel