nieuws

Bakkerij Support lanceert bakkersonderzoek.nl

Marktberichten 133

Joep Gommans van Bakkerij Support lanceert een nieuwe dienst. Via de website bakkersonderzoek.nl wordt een compleet kwantitatief en anoniem onderzoek aangeboden waarmee de bakker inzichten krijgt in zijn lokale markt.

Bakkerij Support lanceert bakkersonderzoek.nl

Om het de bakker gemakkelijk te maken wordt het bakkersonderzoek aangeboden als compleet pakket. De basis is een eigen digitale portal op bakkersonderzoek.nl waarop de consument toegang heeft tot het onderzoek. Daarnaast ontvangen deelnemers flyers om uit te delen in de winkel(s), posters en beelden voor gebruik op Sociale Media. ‘Als de bakker mij beheerder maakt van zijn facebookpagina dan zorg ik voor het plaatsen van de berichten’, aldus Gommans.

Het bakkersonderzoek bevat een set vragen waaruit klantprofielen kunnen worden getrokken en die antwoord geven op de specifieke koopbehoeftes van klanten. De bakker wordt beoordeeld op diverse onderdelen waaronder productkwaliteit, assortiment en klantvriendelijkheid. Ook wordt de klant gevraagd om zijn of haar mening te geven over verbeteringen in algemene zin. Doordat de link naar de enquête ook online gedeeld wordt kunnen ook niet-klanten deelnemen. Het bakkersonderzoek houdt op een slimme manier rekening hiermee door andere vragen te stellen aan niet-klanten.

Klantenpanel

Het bakkersonderzoek kan volledig anoniem worden ingevuld maar bevat ook een optionele vraag waarmee klanten zich kunnen opgeven voor een klantenpanel met hun e-mailadres. De bakker kan deze lijst met email adressen later gebruiken om een aantal keren per jaar specifieke vragen te stellen aan deze groep. Indien gewenst kan Bakkerij Support daar opvolging aan geven. Uit ervaring van bakkersonderzoek blijkt dat 10-20% van de deelnemers zich inschrijft om in de toekomst opnieuw benaderd te worden.

Betaalbaar

Een compleet onderzoek inclusief promotiematerialen is er vanaf € 350 uitgaande van een bakkerij met één winkel. Voor extra winkels geldt een opslag van €50  per winkel waarbij er een extra rapportage en promotiepakket beschikbaar gesteld wordt. Het onderzoek is uit te breiden met eigen vragen en ook een verdere analyse van de uitkomsten behoort tot de mogelijkheden. Op www.bakkerijsupport.nl/bakkersonderzoek/ is meer informatie beschikbaar.

Gratis onderzoek

Om de start van bakkersonderzoek te vieren verloot Bakkerij Support een gratis bakkersonderzoek aan degenen die zich inschrijven voor de nieuwsbrief van bakkerij support via de website. Ook bestaande inschrijvers maken automatisch kans.

Reageer op dit artikel