nieuws

Van Tol: Amerikaanse Corn Dog gaat Nederland veroveren

Marktberichten 713

Van Tol Convenience Foods uit Den Bosch verwacht Nederland te gaan veroveren met een Amerikaanse snack. Namelijk met de Corn Dog: een gefrituurde hot dog op een stokje omhuld met een krokant maisbeslag.

Van Tol: Amerikaanse Corn Dog gaat Nederland veroveren

‘In Amerika is de Corn Dog enorm populair. Wij willen nu Nederland ermee gaan veroveren’, aldus Kees van Tol, directeur/eigenaar van het gelijknamige bedrijf. Volgens hem is de tijd daar rijp voor. ‘Kijk maar om je heen, op straat of op televisie. American Streetfood is hot. Overal in ons land zijn er evenementen en festivals met foodtrucks waar allerlei soorten snacks verkrijgbaar zijn. De Corn Dog past daar prima tussen. Ook heerlijk met een beetje ketchup of mosterd. En wat dus inderdaad zo handig is, je kunt er lekker van genieten zonder geknoei, omdat het worstje op een stokje zit.’

Best verkochte snack in Amerika

Het originele recept van de Corn Dog stamt uit Amerika. Texas om precies te zijn. Een worstmaker van Duitse afkomst zou daar in 1929 de eerste Corn Dog hebben ontwikkeld. Sindsdien is het succes ervan alleen maar toegenomen. Jaarlijks gaan er in de Verenigde Staten ruim 20 miljard stuks over de toonbank; zo’n 70 stuks per hoofd van de bevolking. Ze zijn verkrijgbaar in kraampjes op straat, maar ook in bijna elke Amerikaanse supermarkt. Bij grote sportevenementen zijn de Corn Dogs de meest verkochte snacks.

Van Tol: ‘De Corn Dog is momenteel alleen nog verkrijgbaar via de Sligro, maar binnen afzienbare tijd zal deze ook via andere kanalen verkrijgbaar zijn. Daar zijn we druk mee bezig.’ Op 7 maart 2017 houdt Sligro een landelijke Corn Dog-dag waarop ze de snack presenteert binnen haar snack formules en als ‘on the go snack’.

Reageer op dit artikel