nieuws

FrieslandCampina boekt goed resultaat

Marktberichten

FrieslandCampina boekt goed resultaat
FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft de netto-omzet in het eerste halfjaar van 2013 met 8,5 procent zien toenemen tot €5.524 miljoen. De winst steeg met 17,1 procent naar €164 miljoen.

‘De eerste zes maanden van 2013 laten voor FrieslandCampina een goed resultaat zien’, zegt CEO Cees ’t Hart. ‘We liggen strategisch op koers. Dat neemt niet weg dat ook FrieslandCampina een passend antwoord moet vinden op de gevolgen van de achterblijvende consumentenbestedingen in Europa.

Hogere verkoopprijzen en de verkoop van meer producten met toegevoegde waarde hebben bijgedragen aan de omzetgroei en de verbetering van het resultaat. De business groups Consumer Products International en Ingredients verbeterden opnieuw hun omzet en resultaat. De categorie kindervoeding realiseerde de sterkste groei, zowel in de consumentenmarkt als in de business to business-markt.

De business group Cheese, Butter & Milkpowder realiseerde een positief resultaat door hogere verkoopprijzen. Friesland Campina Professional in Nuenen is verantwoordelijk voor de leveranties van slagroom, roomboter en melk(poeder) aan de bakkerij.

Reageer op dit artikel