nieuws

Hogervorst importeert Fringand-inschietovens

Marktberichten

Hogervorst importeert Fringand-inschietovens
Fringand-inschietoven. Foto: Hogervorst

Om aan de toenemende vraag naar inschietovens te kunnen voldoen heeft Hogervorst Bakkerijservice uit Pijnacker de verkoop en service voor Nederland verworven van de Franse Fringand-ovens. Fringand heeft een enorme ervaring en uitgebreid assortiment inschietovens.

De sinds 1928 bestaande ovenfabriek is na Bongard en Pavailler de derde fabriek (qua omzet) in Frankrijk. Het ovenprogramma sluit naadloos aan op de gewenste gebruiksmaten in Nederland. Fringand heeft patent op het opbergen van een eventueel inschiet-apparaat onder de onderste bakruimte.

Heetwateroven

De grotere gasgestookte ovens (max. 5 etages), type Oprima Evolution zijn ringtube-ovens (heet water). Deze kunnen met een metalen vuurgang of met een gemetselde vuurgang geleverd worden en zijn qua systeem vergelijkbaar met een Becker Thermosifon of een Bongard Cervap.

Een tweede grote oven is de Cyclotec, die door middel van een grote ventilator de vloeren verwarmt door hete lucht onder de stenen vloeren door te blazen. Deze zijn qua systeem te vergelijken met een Becker Thermovent of een WP Matador-oven. Verder bestaat het leveringsprogramma uit de modulaire elektrische Modelec-ovens en de uniek voor de Nederlandse markt leverbare elektrische Topolec-oven.

Topolec

De Topolec-oven is een vier- of vijf-etage inschietoven met een geïntegreerd inschietapparaat in het front. De oven wordt hierdoor dus niet breder. Een gangbare maat voor Nederland is bijvoorbeeld 5 etages 1200 mm breed en 800 mm diep.
Het vaste systeem-inschietapparaat kan eenvoudig omhoog en omlaag gebracht worden en vóór de gewenste bakruimte vergrendeld worden.

Omdat het systeem een contragewicht heeft is dit prima door één man/vrouw te bedienen. Het unieke aan deze oven is dat na gebruik het inschietapparaat onder de onderste bakruimte is een geïsoleerde ruimte opgeborgen kan worden. Hierdoor komt er tijdens het bakproces geen vocht en warmte bij het doek zoals bij andere systemen waarbij het inschietdoek bovenin blijft staan. Het doek zal hierdoor langer heel en schoon blijven. Ook geeft het opgeborgen inschietapparaat een fraaier ovenuiterlijk.
Verder heeft de oven grote tiptoetsbedieningsunits met programma’s en energiebesparende regelingen. De aansluitwaarde van deze 5-etage oven is slechts 22,3 kW.
De meeste ovens zijn ook leverbaar als nostalgisch model met een gemetselde front look.

Reageer op dit artikel