artikel

Silowacht toont de voordelen van voordegen

Marktberichten

Silowacht toont belangstellenden tijdens Bakkersvak de voordelen van voordegen. ‘DIOSNA Vorteig’, voorheen IsernHäger, is de pionier op het gebied van voor- en desemdeeg en biedt geperfectioneerde installatietechniek, technologische kennis en met DioStart® de benodigde basis voor de beste omgang met voordeeg.

Silowacht toont de voordelen van voordegen

‘Het pluspunt voor onze klanten is dat de deegeigenschappen aangaande smaak, consistentie, kneding en temperatuur in detail worden bepaald, waardoor de beste voorwaarden voor een optimaal product worden geleverd’, legt Koen Mac Kenzie uit. Volgens hem worden wereldwijd steeds meer smakelijke en natuurlijke bakwaren van voordeeg geconsumeerd. ‘Brood maken is een kunst en natuurlijkheid is het geheim ervan. Een goed brood behoeft geen industrieel toegevoegde stoffen te bevatten. Er zitten alleen graan, water, zout, gisten vooral bepalende voordegen in.’

Stijgende vraag

Silowacht voorspelt een stijgende vraag naar kook- en aromaketels en fermentatie-machines. ‘Steeds meer voedingsmiddelenbedrijven gaan wezenlijk smakelijkere en natuurlijkere bakwaren van voordeeg produceren.’ Daar sluit het ‘DIOSNA Vorteig’ uitstekend op aan. ‘Dit biedt naast de geperfectioneerde installatietechniek ook de technologische kennis.’

‘De bakker kan zijn eigen receptuur en toevoegingen gebruiken en zijn assortiment zo eigenheid meegeven, een eigen ziel’, aldus Mac Kenzie. Uitgangspunt van het werken met aromavoordegen is dat de bakker niet alleen het proces vanaf de basis (weer) in de vingers krijgt, maar ook een constante kwaliteit kan leveren.

Standnummer F 138

Lees alles over de Bakkersvak

Reageer op dit artikel