artikel

Silowacht zet in op water

Marktberichten 542

Silowacht zet in op water

Silowacht presenteert op Bakkersvak 2018 de drie pijlers waarop het bedrijf gebouwd is: service en onderhoud, automatisering en voordegen.

Koen Mac Kenzie van Silowacht legt uit: ‘Wij gaan onze pijler service en onderhoud visueel presenteren op de beurs. Wij verzorgen technisch onderhoud, reiniging en ATEX van silo’s. Daarmee zorgen we voor de bakker voor continuïteit in kwaliteit, betrouwbaarheid en kostenbesparing.’ Nieuw bij Silowacht binnen het thema automatisering is recept parking. ‘Dankzij recept parking krijg je meer inzicht in de kostenstructuur, wat een beter rendement en meer inzichtelijkheid oplevert.’ Voor de derde pijler, voordegen, presenteert Silowacht een totaalconcept op de beurs. ‘Het totaalconcept bestaat uit technologie, apparatuur en grondstoffen: startculturen. Dit doen we voor alle voordegen: aromastuk, kookstuk en desems. Dit is innovatief voor de Nederlandse markt. Dankzij de combinatie van de drie pijlers binnen ons bedrijf kan de bakker zijn eigen zadenmelanges thermisch behandelen en zijn eigen producten nog meer ontwikkelen en dus eigen, uniek brood maken. Dat brood is op basis van waterbinding gemaakt, heeft minder broodverbeteraar nodig en blijft erg mals door de waterbinding. Dit is een goedkope methode, die tot wel 50 procent reductie geeft in de grondstoffenkostprijs. Het is mogelijk om tot wel 25 procent meer water in een brood kwijt te kunnen.’ Mac Kenzie weet het zeker. ‘Water is de beste broodverbeteraar.’

Silowacht – stand E121
Reageer op dit artikel