artikel

Emondt presenteert het nieuwe shoppen op de Bakkersvak

Marktberichten

Emondt presenteert het nieuwe shoppen op de Bakkersvak

‘Wij willen op Bakkersvak 2018 de bakker laten zien hoe hij klaar kan zijn voor de toekomst. Dat doen we op winkelgebied, in de verlichting en met een duurzame installatie,’ legt Pieter Huuskes van Emondt Enschede uit.

‘Wij presenteren op Bakkersvak drie noviteiten: het Multi Moment Concept, het Verlichtingsconcept en Duurzame Koeltechniek. Het Emondt Multi Moment Concept (EMMC) zorgt voor shopmomenten voor elk moment van de dag, legt Huuskes uit. ‘We willen het nieuwe shoppen laten zien, waarbij mensen de hele dag de bakkerij in kunnen stappen. Dat geeft een hogere dynamiek en hogere omzetten per vierkante meter. De bakker kan zich breder presenteren, niet alleen voor ontbijt en lunch maar ook voor het avondeten.’ Huuskes benadrukt dat de consument graag kwaliteit, gemak, tijdwinst en beleving wil. ‘Daarbij is de vraag naar biologische en natuurlijke producten groeiende, en dat kan in de bakkerij uitstekend als unique selling proposition, USP, gepositioneerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere quiche met natuurlijke ingrediënten of een lekkere soep met authentiek brood.’ De moderne consument wil de hele dag door bij de warme bakker of patissier producten kunnen kopen. ‘Daarom is het interessant om een combinatie te maken met bijvoorbeeld een bakerycafé. Je trekt mensen naar binnen die ter plekke ook gezellig willen kunnen eten. Je verbindt mensen, en verbinding is een natuurlijke behoefte.’ Ook een hoogtepunt op de beurs voor Emondt zijn de nieuwe duurzame installaties. ‘Sinds kort hebben we een engineer Duurzame Installaties in dienst, die een nieuwe generatie foodkoel- en vriescellen voor de opslag van foodproducten ontwikkeld heeft’, legt Huuskes uit. ‘De panelen van de foodcellen, die zijn ontworpen voor intensief gebruik, hebben een zeer lage K-waarde. De installaties zijn duurzaam en zeer efficiënt in verbruik in vergelijking tot de traditionele koelingen. Je kunt er zo’n 25 procent energie mee besparen.’

Emondt Enschede Koeltechniek en Interieurprojecten – stand E124
Reageer op dit artikel