artikel

Cybercrime voorkomen met Bakkersbelang

Marktberichten

Cybercrime voorkomen met Bakkersbelang

Heeft u zich ooit afgevraagd of de gegevens in uw computer safe zijn? Bakkersbelang, verzekeraar voor de versbranche, presenteert zich op Bakkersvak samen met accountantskantoor Brouwer-Officier.

Met een kluis en een quickscan op de laptop maken ze inzichtelijk wat het gevaar van cybercrime is voor het bakkersbedrijf en welke risico’s ondernemers daarin zoal lopen. ‘Ik denk dat 95 procent van de ondernemers de computers niet goed beveiligd hebben tegen cybercriminelen. Als data gestolen worden of ze gijzelen je systeem, kan je hele bakkerij stil komen te liggen en vertrouwelijke gegevens kunnen in verkeerde handen terecht komen.’ Jeroen Bol van Bakkersbelang, dat onderdeel uitmaakt van de Mercurius Groep te Nijkerk, legt uit. ‘Cybercrime komt steeds vaker voor. Dit kan grote gevolgen hebben voor je onderneming en er zelfs toe leiden dat je bedrijf helemaal stil komt te liggen. We staan daarom als bewustwording met die ‘door het boevengilde gekraakte’ kluis op de beurs. Met de kluis symboliseren we wat er gebeurt als er bij je wordt ingebroken in de computer, bijvoorbeeld door phishing of door ransomware, en alle gegevens weg zijn.’ Bakkersbelang presenteert zich op de beurs als dé financieel adviseurs voor de bakkerijbranche, legt Bol uit. ‘Wij adviseren de banketbakkers op risicobeheer en op financieel gebied. Wij willen laten zien welk risico bakkers lopen. Bakkers hebben veel data over personeel, zoals salarisstroken en ziekteverzuim, maar ook over klanten en leveranciers. Denk daarnaast ook aan de gegevens van de webshops waar klantgegevens in staan. Dit is allemaal opgeslagen in de computer.’

Weten hoe cybercriminelen te werk gaan? Neem een kijkje bij stand G101 of kijk op www.bakkersbelang.nl
Reageer op dit artikel