artikel

Baktec introduceert milieuvriendelijke IJswaterkoeler

Marktberichten 569

Baktec introduceert milieuvriendelijke IJswaterkoeler
IJswaterkoeler BKL 200 ICE EF

Baktec introduceert per 1 maart 2018 een nieuw model IJswaterkoeler; de BKL 200 ICE Eco Friendly (EF), die milieuvriendelijker en krachtiger is. Het water wordt sneller gekoeld en het model is minder belastend voor het milieu.

Het model BKL 200 ICE EF wordt voorzien van het nieuwe milieuvriendelijke koudemiddel R290. Hiermee voldoet deze aan de Europese regels met betrekking tot de F-gassenverordening. Tevens wordt de BKL 200 ICE EF uitgevoerd met een nieuwe krachtigere roerwerkmotor, welke zorgt voor een betere koude uitwisseling. Deze roerwerkmotor heeft een langere levensduur en is water- en stofdicht (IP54).

Energieverbruik

Door een betere afstemming tussen de mechanische onderdelen van de koeler en een vernieuwde verdamper, is de koelcapaciteit van het model BKL 200 ICE toegenomen met 9,1%. Hier staat tegenover dat het energieverbruik slechts met 0,5% toeneemt. Het water wordt sneller gekoeld en de koeler is korter in gebruik, waardoor het totale energieverbruik afneemt.

BKL 200 ICE EF

Gebruik

Het principe van de BKL IJswaterkoelers blijft hetzelfde. Vers water loopt door een spiraal in een waterbad van 0ºC. Dit wordt gekoeld door middel van het ijs van zich opbouwt langs de randen van het bad. Het systeem, de installatie en de manier waarop het water gekoeld wordt, blijft onveranderd. Daarnaast blijft de prijs van het nieuwe model hetzelfde.

Bakkersvak

De BKL 200 ICE EF zal tijdens Bakkersvak 2018 worden getoond door Spronk Bakkerijmachines. Zij zullen de IJswaterkoeler hier ook aanbieden met beurskorting.

Spronk Bakkerijmachines – F131
Reageer op dit artikel