artikel

3D-jasje voor klassiekers op Bakkersvak 2018

Marktberichten

3D-jasje voor klassiekers op Bakkersvak 2018
Met de 3D-printer kunnen klassieke elementen een nieuwe look krijgen. Foto: byFlow

Beko Techniek en byFlow laten op de 7e editie van de Bakkersvak laten zien dat Klassiekers in een nieuw jasje’ ook uit een 3D-printer kunnen komen. Daarmee haken de bedrijven in op het thema van de beurs in de Evenementenhal in Gorinchem.

3D Food Printing en de toepassingen van de technologie voor de bakkerij zijn te zien in de stand van Beko Techniek (nr. D110). Meer specifiek wordt een Nederlandse reseller van de Focus 3D Food Printer van byFlow in werking gezet. Bezoekers krijgen de kans om te zien hoe deze innovatieve techniek in de praktijk werkt, om te leren over de eindeloze mogelijkheden van het 3D-printen met chocolade, marsepein, fondant, fruitpuree en verschillende andere ingrediënten.

Veel aandacht voor 3D

De samenwerking tussen byFlow en Beko Techniek ging in september 2017 van start op de Beko Najaarsdagen. Beide bedrijven zijn overtuigd van de grote toegevoegde waarde van de technologie. Tot nu toe is er veel belangstelling en aandacht en is er in diverse dag- en branchebladen over gepubliceerd. 

Hidde de Brabander demonstreert

byFlow is een van de weinige bedrijven in de wereld die een 3D Food Printer op de markt heeft die al succesvol wordt gebruikt door patissiers, chocolatiers, cateraars en chef-koks. Onder hen zijn Jan Smink (winnaar b’Ocuse D’or en werkzaam bij *** Michelin Restaurant De Librije), Jurgen Koens (pastry chef, consultant en eigenaar van Pastryclub Eindhoven) en Hidde de Brabander (pastry chef, eigenaar van Dreams of Magnolia en bekend van het tv-programma ‘De Brabander Bakt’ bij 24Kitchen).
Hidde de Brabander zal de demonstraties van 3D Food Printing op stand D110 verzorgen.

Revolutie in de chocolade-industrie

‘We zijn er zeker van dat 3D-chocolade printen nu al een revolutie is voor de chocolade-industrie. Het is een stap dichterbij de wervelende toekomst voor deze traditie-gebaseerde industrie van chocolade ambacht. Het is gaaf om nu al te kunnen zien hoe zowel chocolatiers als hun klanten enthousiast reageren op deze innovatie en nieuwe kansen die het met zich meebrengt, vooral op het gebied van personalisatie van vormen’, zei Nina Hoff, CEO van byFlow, onlangs naar aanleiding van de beurs Chocoa in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Reageer op dit artikel