artikel

Ter Haar komt met stress-free divider en receptenweger

Marktberichten

Ter Haar komt met stress-free divider en receptenweger

De firma Ter Haar bakkerijmachines uit Nijverdal laat op haar stand op de Bakkersvak in Rosmalen drie noviteiten zien. De Miwe oven, de Salva Stress Free Divider en de Receptenweger vormen het middelpunt van de stand.

Deze receptenweegschaal heeft Ter Haar is speciaal ontwikkeld voor de bakkerij. Deze kan zowel gekoppeld als stand-alone ingezet worden.  Een totaal systeem kan bestaan uit een silo-installatie, watermeetapparaat (Makombi/Baktec), componentensilo’s, vloeistofdosering en een administratief pakket (Marti Bake It / Compad).

De recepten kunnen in kilo’s, stuks of vaste eenheden opgevraagd worden. Het recept wordt omgerekend naar, soort en hoeveelheid grondstoffen. Dit  verschijnt in de juiste volgorde van de weegschaaldisplay. Na het afwegen binnen de ingegeven toleranties tarreert de weegschaal automatisch naar de volgende grondstof. Afweegfouten en vergeten grondstoffen behoren tot verleden.

Miwe oven, type Condo

Onlangs is Ter Haar opnieuw dealer van Miwe geworden. Op de stand wordt gebakken met een drie-etage Condo. In elke etage kan een bakplaat van 60×80 cm. Een elektrische etage oven die zich perfect leent om broodjes af te bakken in de winkel. Ook voor de banketbakkerij is deze oven volgens de firma een prima keus.

Salva Stress Free Divider

Salva is een fabrikant uit Spanje die kwaliteit hoog in het vaandel heeft. Met name op het gebied van Stress Free degen is het bedrijf vooruitstrevend. Dit wort gedemonstreerd op de stand op de Bakkersvak. De machine is uitgevoerd met een rollenbaan zodat de degen direct van aanvoerdikte naar de gewenste einddikte worden uitgewalst. Een draaisysteem uitgevoerd met diverse messen zorgt ervoor dat er snel gewisseld kan worden in snijbreedtes. De machine kan worden uitgebreid met een automatisch afzetsysteem voor bakplaten.

Reageer op dit artikel