Alles over Vegan

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor eiwittransitie

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor...

De meeste Nederlanders zijn voorstander van de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon. De gemiddeld gewenste eiwitverhouding onder 9.000...

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

TOP ontwikkelt plantaardige vervangers voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Aan de slag met vegan? Laat je inspireren tijdens de Dag van het Ambacht

Aan de slag met vegan? Laat je inspireren tijdens de Dag van het...

Het is bijna zover. De Dag van het Ambacht vindt maandag 11 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem. Op deze eerste editie staan vegan en...

Van glutenvrije donut tot tarwe-steak: 9 noviteiten vanaf de Horecava

Van glutenvrije donut tot tarwe-steak: 9 noviteiten vanaf de Horecava

De Horecava laat ook dit jaar weer diverse innovaties en noviteiten zien. In dit artikel 9 opvallende noviteiten voor 2024 op een rij, waarbij de...

Rudolph van Veen draagt het onderwijs een warm hart toe en juicht de nieuwe vegan trend toe. Op de foto vlnr: studente Carlijn de Bruin, Stef van Zoomeren (docent-patissier), Rudolph van Veen, Dennis de Jong (docent-patissier), studente Yolin Berghuizen en Neil Commandeur (opleidingsmanager) van het ROC van Amsterdam.

Rudolph van Veen trapt opleiding Vegan Patisserie af op Horecava

Op de eerste dag van de Horecava lanceert het ROC van Amsterdam-Flevoland de nieuwe opleiding Vegan Patisserie. Rudolph van Veen, Meesterkok en...

Foto: Archief Bakkerswereld

Inspelen op de stijgende vraag naar plantaardig? Deze zeven...

Bakkers kunnen er bijna niet meer omheen: inspelen op de stijgende vraag naar plantaardige producten. Maar hoe pak je dat aan? Welke categorieën...

Vegan patisserie. Foto: Debic

Eerste Nederlandse opleiding Vegan Patisserie is een feit

ROC van Amsterdam - Flevoland start met de eerste Nederlandse opleiding Vegan Patisserie. Deze nieuwe studie biedt een uitgebreide inleiding tot de...

Hema introduceert plantaardig gebak: 'We schreeuwen het niet van de daken'

Hema introduceert plantaardig gebak: 'We schreeuwen het niet van de...

Hema wil in 2030 haar CO2-emmissies met 50 procent reduceren. Daarom introduceert Hema onder andere een aantal nieuwe plantaardige gebakjes. De...

De Bonte Koe lanceert eiwitrijke verwennerij

De Bonte Koe lanceert eiwitrijke verwennerij

De Bonte Koe Chocolade brengt in samenwerking met het Rotterdamse bedrijf Upfront een chocolade-eiwitreep op de markt. De combinatie van hoogwaardige...

Een croissant gebakken met de plantaardige boter van Be Better My Friend.

Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie

Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...