FreshRecruitment
Het effect van rechterlijke uitspraken op je personeelskosten
In deze bijdrage zoomen we in op een minder sexy, maar wél belangrijk onderwerp: de invloed van gerechtelijke uitspraken op de personeelskosten.

In deze bijdrage zoomen we in op een minder sexy, maar wél belangrijk onderwerp: de invloed van gerechtelijke uitspraken op de personeelskosten.

Stijgende loonkosten, personeelstekort en moeizame kostenverrekening drukken de winstgevendheid van bakkerijen. Volgens Jan Buitelaar (Resultsplus) zijn scherpe keuzes cruciaal. In dit artikel deelt hij zes concrete strategieën voor meer rendement. Van kosten doorberekenen tot investeren in organisatiekracht.

Het gemiddelde ambachtelijke bakkersbedrijf werd de afgelopen tijd groter, maar de arbeidsproductiviteit nam niet toe. Hoe kan dat? Schaalvergroting zou toch moeten leiden tot een hogere productiviteit. Kennisexperts Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond zoeken het uit en dragen 4 heldere inzichten aan. Het signaleren daarvan is het begin van de oplossing.

Ondernemers denken vaak dat zij het beter weten dan een ander. Toch kan het ontzettend waardevol zijn om eens buiten de eigen bakkerij en zelfs buiten de eigen branche te kijken, zeggen branche-experts Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond.

De bakkerij van de toekomst is een dynamische, technologie- en datagestuurde, duurzame onderneming, die zich aanpast aan de veranderende wensen van consumenten. Branchedeskundigen Jan Buitelaar en Gert Jan van Egmond blikken vooruit en lopen de ontwikkelingen stap voor stap door.

Eén dashboard waarin alle beschikbare data worden gebundeld, zodat de bakker scherp kan sturen op cijfers. Dat is per bakkerij verschillend, al zijn er ook parallellen te trekken. Branchespecialisten Friso Berghuis en Jan Buitelaar gieten deze data in één vat, zodat de ondernemer (weer zelf) controle krijgt over zijn bakkerij.

Sociale media en e-commerce veranderen de manier waarop klanten producten ontdekken en kopen. Voor bakkers zijn dit uitgelezen kansen om zowel hun klantenbestand uit te breiden als een sterkere relatie met bestaande klanten op te bouwen.

Vegan is booming, maar geldt dat ook voor de omzet die je ermee kunt maken? Ga je als bakker mee met de vegan-trend? En als je dat doet, ga je dan de uitdaging aan om zelf deze producten te ontwikkelen of is het verstandiger ze in te kopen, vragen Jan Buitelaar en Gert-Jan van Egmond zich af.

Grensoverschrijdend gedrag op de werkplek omvat elke vorm van gedrag dat de persoonlijke grenzen van werknemers overschrijdt, waardoor zij zich ongemakkelijk, bedreigd of onveilig voelen. Wat kun je hier als werkgever tegen doen?

De voorjaarsvakantieperiode ligt achter ons en medewerkers zijn alweer plannen aan het maken voor de mei- of de zomervakantie. Er zijn ook medewerkers die sporadisch of misschien wel nooit met vakantie gaan en dus niet hun vakantiedagen opnemen. Om meer redenen is dit onwenselijk.
