Alles over Gastcolumns

Greetje Schuurmans,

Column van Greetje Schuurmans na faillissement Bakkerij Kees Gutter:...

Op 10 juni zag ik op Facebook een bericht dat ik niet had willen lezen: Greetje en Els Gutter hebben het faillissement aangevraagd van hun prachtige...

Mark Wils

'Hoe houden we de omzetstijging na corona vast?'

Natuurlijk, corona heeft de afgelopen anderhalf jaar de wereld op z'n kop gezet. Maar - zoals Bakkerswereld eerder al meldde - in de pandemie is de...

Uit het dagboek van Greetje Geerligs-Schuurmans: 'We zijn allemaal helden'

Uit het dagboek van Greetje Geerligs-Schuurmans: 'We zijn allemaal...

In een ingezonden stuk aan Bakkerswereld vertelt Greetje Geerligs-Schuurmans van Bakkerij Schuurmans in Leeuwarden welke impact de corona-crisis op...

Zonnig perspectief?

Zonnig perspectief?

Aanvankelijk leek het niet veel te worden dit jaar qua weer. Het voorjaar was vooral koud en nat. Uiteindelijk duurde het echte voorjaar nauwelijks...

Frisse moed

Frisse moed

De schoolvakanties lopen bijna weer tegen hun einde, gezinnen pakken de draad weer op. Het croissantje maakt weer plaats voor de bruine boterham en...

Op de winkelvloer gebeurt het

Op de winkelvloer gebeurt het

De regering heeft haar plannen voor komend jaar ontvouwd. In de Troonrede werden de maatregelen bekendgemaakt die in 2014 moeten gaan leiden tot de...

Mijn schoolontbijt

Mijn schoolontbijt

Vijf uur. Dat was het vroege tijdstip waarop mijn wekker me wakker maakte in de week van het Nationaal Schoolontbijt. Niet erg, want we hadden wat om...

Archief Bakkerswereld

Driessen laat niet met zich sollen

De Haagse bakker Victor Driessen heeft één motto: 'Iedereen in Den Haag moet blij worden van mijn brood'. Met die gedachte heeft hij, om zijn...

Kwaliteit en onderscheid

Kwaliteit en onderscheid

De titel van deze column lijkt een gemeenplaats. Maar dat is zeker niet het geval. Retail in Nederland is op dit moment veel te gefocused op prijs...

De bakkerij als Europese eenwording

De bakkerij als Europese eenwording

Vorige week bracht ik bezoeken aan Dusseldorf, Oberhausen en Tönisberg. Zou dit de toekomst van de Nederlandse bakkerij zijn? Ik zag bij de...