Alles over Arbeidsmarkt

De nieuwste techniek gaat uit van het mechanisch in stukken snijden van deeg, die daarna machinaal worden opgemaakt. Foto: Rademaker

Einde bollenkast in zicht? Honderd jaar bakkerijmechanisatie op een...

Honderd jaar broodbereiding. Bakkerijtechnoloog Piet Sluimer neemt die eeuw onder de loep als het gaat om het bakken van busbrood in zowel de...

Je moet tijdig kunnen bijsturen als dat nodig is. Foto: Shutterstock

Buitelaar en Van Egmond: 'Bijsturen zonder stuur? Voorkom ongelukken!'

Als je in een auto stapt ga je ervanuit dat het stuur goed werkt. Anders krijg je de grootste ongelukken. Voor een bedrijf geldt eenzelfde principe....

Ambulance verpleegkundige Arno Visser heeft een bakkerij overgenomen. Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Ambulanceverpleegkundige Arno Visser neemt bakkerij over: 'Ontbreken...

Toen Arno Visser uit Dordrecht hoorde dat de lokale bakkerij zijn deuren zou sluiten, kon hij dat niet aanzien. Een bijzondere carrièreswitch was het...

Erik van Rodijnen in zijn bakkerij in de oudste winkelstraat van Nijmegen.
Foto's: Bart Nijs

Erik van Rodijnen (29) bakt brood zonder toevoegingen en alleen...

Carrièreswitcher Erik van Rodijnen zet in Nijmegen een mooie traditie voort. De 29-jarige bakker heeft in februari de bakkerij van Arend Heijting...

Wim Kannegieter, directeur Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij

Column Wim Kannegieter: 'Aantrekkelijke sector start bij de eigen...

De problematiek van de arbeidsmarkt hakt er steeds steviger in. Er zijn vacatures te over. En niet alleen in de bakkerijsector. Alle sectoren van het...

Foto: Shutterstock

Maak je bedrijf toekomstbestendig door leercultuur aan te moedigen

Om als bakker een goede werkplek te bieden in een krappe arbeidsmarkt, personeel te behouden én bij te blijven in de ontwikkelingen, is het...

Het manifest moet de sector weer schwung geven. Foto’s: Oscar van der Wijk

Manifest Bakkerijketen moet imago op arbeidsmarkt versterken

De totale sector schaart zich achter een manifest om het imago van de gehele bakkerijketen op allereerst de arbeidsmarkt te versterken. Het manifest...

Foto: Milos Muller/Shutterstock

Bedrijven 15 oktober om tafel voor Tour de BSC

Het zij-instromerstraject dat werkzoekenden moet matchen met een partner van Bakery Sweets Center, gaat 15 oktober van start. Op die dag komen...

Bakkerij Nollen in Lochem reikt de certificaten uit aan de eerste cursisten van de eigen bakkersopleiding. Van links naar rechts:: Zemariam Afewerki, Bakker Richard Jansen, Tasmara  Krabbenbog, Hans Hulshof, Lisette  ten Breteler en Ahmed Adam. Foto's: Arjan Gotink

Cursisten interne opleiding Nollen allemaal geslaagd

Alle cursisten van de interne brood- en banketbakkersopleiding van Bakkerij Nollen hebben maandag hun bewijs van vaktechnische vaardigheden in...

Dagelijks brood.
Foto: archief

Bakkerij Faber doet mee aan open bedrijvendag

Bakkerij Faber doet op 1 november mee aan de open bedrijvendag in Hoogeveen. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de redenen om te participeren.