video

Lisette Bisschop maakt fondanttaarten in samenwerking met Bakkerij Job

Het recept

Lisette Bisschop maakt fondanttaarten in samenwerking met Bakkerij Job
Foto: Jan Willem Schouten

Het maken van een fondanttaart is arbeidsintensief. Vooral het vormgeven van fondantfiguurtjes kost veel tijd. Voor Bakkerswereld legt Lisette Bisschop, eigenaresse van Lisette’s taarten, stap voor stap uit hoe zij haar creatieve taarten maakt bij Bakkerij Job in Gieten.

De samenwerking tussen Lisette en de bakkerij biedt voordelen voor beide partijen. De bakkerij bespaart op hoge arbeidskosten en Lisette kan gebruikmaken van de ruimte en de spullen in de banketbakkerij. De onderneemster legt uit: ‘Omdat Bakkerij Job ook zelf veel taarten verkoopt, maken de banketbakkers meerdere keren per week kapsels. Van te voren geef ik aan hoeveel kapsels ik wanneer nodig heb en vervolgens liggen deze voor me klaar. Dat werkt echt ideaal. Voorheen werkte ik vanuit huis en moest ik de cake zelf maken. Ik merkte dat bakken helemaal niet zo mijn ding is en dat ik het veel leuker vind om taarten te decoreren. Nu ben ik gegarandeerd van een uitstekende kwaliteit kapsel en kan ik me volop op de decoraties richten.’

Recept

Speciaal met Bakkerswereld demonstreert Lisette Bisschop hoe je fondanttaarten maakt in de zaak van Bakkerij Job. Jan Willem Schouten legde het proces vast op video. Lees het gehele interview met Lisette Bisschop in Bakkerswereld 4 die onlangs is verschenen, ook staat hier het recept stap voor stap beschreven.

Video

Reageer op dit artikel