video

Eenvoudig te maken bananen-eierkoeken

Het recept

Eenvoudig te maken bananen-eierkoeken
Foto: Jan Willem Schouten

In de discussie over suiker (na zout en gluten) heeft bakker Johan Borsch uit Weesp een eierkoek ontwikkeld waaraan totaal geen suikers worden toegevoegd.

Bakker Borsch uit Weesp reageerde in januari spontaan op een oproep van Bakkerswereld om een recept voor 2020 te maken. In de special van februari deed hij de receptuur voor boekweit-haverdesem uit de doeken. Als toegift voor het maartnummer van Bakkerswereld voegt Borsch bananen-eierkoeken toe. Deze worden zonder enige toevoeging van suiker of vet gemaakt. ‘Het zoet komt van de bananen zelf; die moeten goed rijp zijn, goed zoet.’

Borsch’ visie: als bakker moet je blijven meebewegen met de millennials en de bestaande klanten. ‘Ze zijn makkelijk en snel te maken. De klanten zijn er helemaal dol op, we verkopen er veel van gedurende de week’, aldus de Weesper bakker. ‘En ze bieden een leuke marge’, zegt Borsch, die voor een zak van vier bananen-eierkoeken €3,95 vraagt.

Recept

Speciaal met Bakkerswereld demonstreert Johan Borsch hoe je bananen-eierkoeken bereidt in zijn eigen zaak. Jan Willem Schouten legde het proces vast op video. Lees het gehele interview met Johan Borsch van Bakkerij Borsch in Bakkerswereld 3 die onlangs is verschenen, ook staat hier het recept stap voor stap beschreven.

Video

Reageer op dit artikel