video

‘Meringues om eindeloos mee te variëren’

Het recept 1008

‘Meringues om eindeloos mee te variëren’
Jan Willem Schouten

Meringues nodigen uit tot aankoop, zijn makkelijk te bereiden in tal van fantasievolle creaties én hebben een goede marge. Dat is in een notendop waarom meringues jaarrond aanwezig zijn in de vitrines van Korengoud De Echte Bakker.

Meringue is al jarenlang een vaste waarde in het banketassortiment van Korengoud De Echte Bakker. ‘Al sinds ik zelfstandig bakker ben, doe ik veel met schuim’, zegt Van de Vin. ‘De bakkerij waar ik stage liep tijdens mijn opleiding was hier namelijk heel actief in. Daarbij kun je eindeloos variëren met meringue: in kleur, vorm, et cetera. Op deze manier kun je heel makkelijk inspelen op feesten en gelegenheden; denk aan carnaval, Pasen en Kerst. Wij hebben bijvoorbeeld sneeuwpoppen en kerstboompjes van schuim in de kerstperiode, kuikentjes rondom Pasen en meringues in de kleuren van de Oeteldonkse vlag in de carnavalstijd. Sommige klanten komen hier speciaal voor, maar vanwege zijn vrolijke kleurtjes en vormen stimuleert een meringue ook tot impulsaankopen. En niet onbelangrijk: meringue heeft een hele goede marge. Omdat het product eigenlijk in feite uit niet meer bestaat dan water en lucht, is er sprake van marges van 80 à 90 procent. De sneeuwpopjes verkopen we bijvoorbeeld voor €1,25, de kerstbomen voor €0,95. De meeste bakkers doen echter nog veel te weinig met meringue. Jammer, daardoor laten ze kansen liggen!’

Meringues-025Speciaal met Bakkerswereld demonstreren banketbakkers Mathieu van Mensfoort en Martijn Korthout hoe meringues worden gemaakt bij Korengoud De Echte Bakker. Jan Willem Schouten legde het bakproces vast op video. Lees het gehele interview met de bannketbakkers en eigenaar Johan van de Vin van Korengoud De Echte Bakker in Bakkerswereld 12 die onlangs is verschenen, ook staat hier het recept stap voor stap beschreven.

Video

Reageer op dit artikel