video

Bretonse taart is ster in de vitrine

Het recept 809

Bretonse taart is ster in de vitrine
Jan Willem Schouten

Na een dag filmen en fotograferen legt Bart-Jeroen van Overveld de laatste kers op de taart. De patisserie-adviseur van FrieslandCampina legt voor de camera de opbouw van zijn Bretonse spijstaartje uit. De stoere creatie – bedacht voor een workshop van Ambacht & Business – gaat het goed doen dit najaar. Prachtig decemberproduct uit workshop Ambacht & Business.

De opbouw duurt normaal gesproken niet zo lang hoor’, stelt Bart-Jeroen van Overveld de lezer gerust. ‘Als ik in één keer door kan gaan, ben ik er een uur mee kwijt. En bakkers hebben veel ingrediënten natuurlijk al voorradig, zoals soesjes en (Bretons) zanddeeg. Dat deeg gebruik ik bijvoorbeeld ook voor gevulde koeken. Je moet het praktisch aanpakken, vooruit werken. En ga er creatief mee om.’

Onderscheiden

Het Bretonse taartje dat vandaag voor de camera staat is een speciale decembervariant met amandelspijs, kaneel, een vleugje speculaasdeeg en in kruidenlikeur gewelde morellen. ‘De (banket)bakker kan zich ermee onderscheiden ten opzichte van de concurrent. In de supermarkt vindt de consument dit écht niet’, benadrukt Van Overveld.

Speciaal met Bakkerswereld deelt Van Overveld het recept van zijn Bretonse spijstaart. Jan Willem Schouten legde het bakproces vast op video. Lees het gehele interview met Van Overveld in Bakkerswereld 11 die onlangs is verschenen, ook staat hier het recept stap voor stap beschreven.

Video

Reageer op dit artikel